hydm adlı üyeden alıntı
Değerli arkadaşım,
Birincisi, ben sana forumda konu açma demiyorum. Ben dahil bir çok kişiye diyorsun fakat sende anlamadan etmeden yorum yazıyorsun. Eğer olumsuz yorumlardan rahatsızlık duyuyor ve çekemiyorsan o zaman açma ki rahatsızlık duyma diyorum. Her ikisi farklı şeyler.
İkincisi, Yandex, Bing vb. diğer arama motorlarının kullanılma hacmi bile ortadayken ve onlar bile Google'ın gölgesinde kalıyorken (genel oranda) sen ve o meşhur 150-200 kişilik mühendis ekibiniz ile ortaya koyduğunuz sistemin mevcut hali de ortadayken daha ne diyeyim ben sana.
Üçüncüsü, daha kendinle çelişiyorsun arkadaşım. Yanlış hatırlamıyorsam bağış beklemiyoruz diyorsun ama alıntıda koyu olarak belirttiğim kısımda bağışlarla geliştireceğimiz bir projenin konusunu açtık diyorsun. Kusura bakma ama gerçekten bu davranışınızı samimi bulmuyorum. Çünkü hem sistemin hazır değil, hem Beta sürecindeyiz deyip ve burada bu konuyu açıyorsan belli ki bağış beklentin olduğu için.
Dördüncüsü, forumlarda bu tarz konu açıyorsanız olumsuz eleştiri de gerekirse yerden yere vurulup rencide edilir. Sisteminin eksikleri varsa gerek hafif gerek sert bir dille üstüne gelinebilir ama senin tavır takınıp agresifleşmendense tüm bu yorumları göz önünde bulundurup eksikliklerini gidermek için zaman kaybetmeden çalışman gerekir. Ayrıca bu 3-4 arama motorunun geçmişine de bak ve hiçbiri 2-3 hafta uğraşılıpta ardından forumlarda haklarında konuları açılıpta bugünlere gelmedi. O nedenle keşke en basit haliyle sisteminizi oturttuğunuz vakit böyle bir girişimde bulunsaydınız. Bunu diyorum çünkü hiçbir olumsuz yönde ki yoruma tahammül edemiyorsunuz.
Güzel yorumunuz için teşekkürler teker teker sorularınızı yanıtlayalım.
Birincisi sorunuz doğru olabilir insanlık hali siz farklı bir pencereden konuya bakmış olabilirsiniz ben daha farklı bir pencereden cevaplamış olabilirim fikir uyuşmazlığı vs. olmuş olabilir.
İkinci sorunuz evet diğer arama motorlarının kullanılma hacminin farkındayız bu gibi yorumlar daha öncede geldi bizde zaten bunu cevapladık dedikki bizim dünya devi olma gibi bir lüksümüz yok bizde pastadan payımızı alalım devletimize destek olalım uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim.
Üçüncüsü kesinlikle çelişme yok konuyu en başından okursanız (1) ''Diğer arama motorlarından tamamen farklı bir felsefeye sahip Freely bağımsızlığını korumak için hiçbir şirket, devlet ve politik partiden bağış ya da sponsorluk kabul etmeden, sadece sizin gibi bireylerin desteği ile çalışmalarını sürdürecektir.'' (2) ''Tamamen Türk Mühendisler tarafından geliştirilen bu proje henüz sizlere daha doğru düzgün bir arama hizmeti bile sunamazken sizden bağış talep edemezdi bu nedenle bağış sayfamızdan veya herhangi bir yerden projemize bağış yapılamamaktadır.'' (3) ''İlerde belki yabancı arama motorlarına karşı alternatif bir arama motoru ortaya çıkarabilirsek ki umutluyuz, azimliyiz ve gece gündüz demeden çalışıyoruz çıkaracağımızada inanıyoruz işte o zaman bağışlar kabul edilmeye başlanacaktır.''
Dördüncüsü bu tarz forumlarda vs. konu paylaşımında bulunmadık sadece WM Aracı'nda 1 konumuz var yetkililerimiz tarafından diğer forumlarda veya herhangi bir platformda sosyal ağ vs. hiçbir yerde paylaşım yapmadık WM Aracın'da konuyu paylaşmamız ve projeyi beta olarak sunmamızın sebebide site kayıtlarını almamız yavaş yavaş siteleri indexlerken hataları giderip sizi en doğru sonuca en hızlı biçimde ulaştırabilmek içindir. Diğer bir konuya gelirsek bizim 100-150 mühendisimiz yok o konuda link vermiştik ve başka bir arama motorundan bahsediyorduk. Son olarak 2-3 arama motorunun geçmişine deniceğim evet hiç biri 2 haftada şuanki seviyelerine gelmedi burda bizim anlatmak istediğimizde bizde 2 haftada belli bir yerlere gelemeyiz bu yüzden bunu göz önünde bulundurunda yorum yaparken ona göre yapın bizimde önümüzde bir süreç var bizde zamanla diğer arama motorlarının hızına yetişmeye çalışacağız demek istiyoruz.
İyi çalışmalar dileriz.
Ek Olarak: Ek yorumunuzuda yanıtlayalım farklı felsefemiz ve farklı bakış açımız bile şimdiden çok çok azda olsa birkaç kullanıcıyı kazandık bile bu ilerde onlarca yüzlerce binlerce hatta birgün milyonlarca kullanıcıyı kazanmayacağımız anlamına gelmez.
İsimden bahsetmişken bir matematik terimi yerine Türkçe adı bkz: (Özgürce) bizce daha çok anlamlı eleştiriler gelebilir bu gayet doğaldır ancak burdada ortada bir emek var bir çalışma var tamam yerden yere vurulurda bir yerdede tutulacak bir yeri vardır orasıda hatırlatılır bu düşmanlık nedir sonuçta bizimde bir sabrımız var hepimiz insanız hepimizin farklı farklı görüşleri ve düşünceleri var.