Hocam sosyal medya platformu kurduğumu düşünelim, hangi kelimede çalışma yapmam gerekiyor? Bunu bulabilsem olabilir, facebook, twitter gibi siteler kendi aranma hacimleri oluşmuş kelimeler bu da reklam ile oluyor. Google dan direk bir kelimede çıkarak hit yakalanabilirmi sosyal medya sitesinde? Aslında geniş düşününce benim helal kazanç sağlayabileceğim bir sektör arayışıma da uymuyor. Video chat gibi global bi kelimede sitem var, zaten ben o tarz (arkadaşlık, ilişki gibi) sektörlerden kurtulmak istediğim için arayıştayım.

erekaone adlı üyeden alıntı

Hocam eğer böyle bir yeteneğiniz varsa ben size direk yeni bir sosyal medya platformu kurmanızı öneririm neden bir face twitt olmayasanız madem böyle bir gücünüz var? Neden reklamlarla uğraşacaksınız ki ? Ya da yukarı da söylendiği gibi ticaret platformu kurun. Bir hepsiburada bir yemeksepeti neden olmayasanız ilk 5 yani sonuçta boru değil :D

Ha bir de baltalanır diyen arkadaşa katılıyorum hatta ilk darbe benden gelsin. Bu şekilde bir yeteneğiniz varsa ilk anahtar kelime benden:Haber hadi buyrun :D

Ek Olarak: Hocam zaman kaybetmiyorum, global de çalışma yaptığım kelimeler var devam ediyorum, açıkcası sektör değitirmeyi düşündüğüm için böyle bir arayışa geçtim yoksa Elhamdülillah kazancım iyi. Haber sitesi açmak veballi iş bir haber yayınlıyorsun ve doğruluğu yanlışlığı hakkında bilgin yok. Yeküne vurunca kaç kişinin günahını almış olabileceğimi hesaplayamıyorum "Şok şok şok.. falanca şöyle yaptı" diyorsun ya yapmadıysa? Zaten öyle olmasa Haber kelimesinden daha iyi kazandıran global kelimede çalışma yapıyorum ama arkadaşlık, chat ile ilgili olduğu için özellikle son zamanlarda manevi anlamda çok yoruyor. Yerine bir sektör bulup, o sektörden vazgeçeceğim. Adwords kelime aracıyla akraba oldum resmen, net bir sonuca varamadığım için konu açtım. Video ve hava durumu kelimelerini araştıracağım. Söylediklerinizden en olabiliri Hava durumu kelimesi gibi geldi.

krm adlı üyeden alıntı

haber: 6.120.000
oyun: 3.350.000
video: 5.000.000
blog: 1.220.000
hava durumu: 6.120.000
eminem: 3.350.000

Öyle bir konuda öneri istedin ki, arama hacmi yüksek olan binlerce kelime var.
Böyle bir imkanı yakalayacak kadar işin içindeysen, bence bunları bilmelisin ve burada zaman kaybetmemelisin.