KARAHAN adlı üyeden alıntı

Bir arkadaşın sitesi için "Klima Servisi" kelimesinde site içi ve site dışı SEO çalışması için 3.000 Euro (Google 1. sıra garantili) istenilmişti.

Gerçekten de belli zamanlar içerisinde 1. sıraya getirmiş olduğu 2 siteyi biliyordum. Fakat bu ödemeden sonrada her ay belli bir miktar ödeme yapılması gerekiyor.

Klima - Kombi servis firmalarının bir çoğu tabela şirketi. Kendi web siteleri, bir çok telefonları, 444 ve 0850 ile başlayan telefonlarına sahipler.

Çalışma prensipleri belli. Müşteriler onları buluyor, size yönlendiriyor, Ödemeleri siz veya kendileri tahsil ediyor, Bu firmalara ait servis raporları ve faturalarını kesiyorsunuz. % 20-30 gibi ücret tahsil ediyorlar.

Her iki tarafta kazançlı.

Günlük 1.000 TL el ilanı, magnet dağıtan aynı zamanda Google günlük 1.000 TL reklam veren "tabela klima servisi" firması olduğunu biliyorum.

Bu kadar getirisi olmasa bu masrafları yaparlar mı sizce?


Hocam Konya kombi servisi, konya klima servisi ve konya ariston servisi kelimelerinde çalışma yaptığımız müşterimiz var fakat anlaşmamız aylık ödeme şeklinde, ne kadarlık iş yaptığına dair net bir bilgim yok. Türkiye geneli için bir çalışma olarak yapılsa nasıl olur bilmiyorum. Kombi, klima gibi kelimelerde google siteleri yerel algılamaya katıyor. Seo çalışması yapsak bile İstanbulda farklı, İzmirde farklı, Ankarada farklı sonuçlar (yerel firmaların siteleri) çıkacaktır diye tahmin ediyorum.