1- Kimlik bilgilerini alsak dahi siz (veya başka bir üyemiz) dolandırıldığını iddia ettiği için kimsenin kimlik bilgilerini paylaşamayız. Şüpheli gördüğümüz kişilerden kimlik doğrulaması talep ediyoruz zaten. Fakat bu bilgileri sadece savcılık kanalıyla bizden talep edebilirsiniz.

2- TC kimlik numarası ile üyelik malesef bir güvenlik önlemi olamaz. Siz birer webmaster iseniz internetten ne kadar kimlik numarası, ad soyad'ı bulunabileceğini anlatmama gerek yok.

3- Davetiye sistemi hiçbir zaman bir güvenlik önlemi olmaz. Dolandırlamak isteyen kişi o davetiyeyi zaten bir şekilde edinir.

4- Şikayet konularında kanıt ve mümkünse görüşme kayıtları talep ediliyor. Fakat şikayet edilen taraf bazen bilinçli olarak şikayet sonrasında foruma giriş yapmıyor. Bu durumda aylarca kişiyi bekleyip, takip edemeyiz. Bu tür şikayetlerde üyelerin hesapları askıya alınıyor ve uzaklaştırma sebebi olarak şikayet konusunun linki belirtiliyor. Uzun süre sonra dahi olsa şikayet edilen kişinin bir açıklaması varsa wmaraci.com/iletisim 'den ulaşıyor.

5- Webmaster olan, olmak isteyen veya sadece izleyici konumda dahi olsa burada bulunmak isteyen herkes WM Aracı'nın davetlisidir ve üyelik başvurusu yapabilir. Zira sadece webmaster'lar değil, makale yazarı olan öğrenciler, ev hanımları gibi birçok farklı alana ilgisi olan kişiler üyelik formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduğu takdirde WM Aracı'na üye olabilir.

Ek not: **************lıklarla ilgili daha önce de defalarca açıklama yaptık. Yine yazayım; **************lıkların %70-80'i WM Aracı üyesi olmayan kişiler tarafından ben xxx isimli kişiyim denilerek sosyal mühendislik yöntemiyle yapılıyor. Yani sadece dikkatsiz üyelerimiz dolandırılıyor. Bunun için de yapabilecek bir şeyimiz yok malesef. Üyelerin kendi kontrollerini sağlayıp o şekilde alışverişlerini yapmaları gerekiyor.