AlfaOis adlı üyeden alıntı

Mobil uygulama geliştirmek için öncelikle programlamanın mantığını öğrenmelisin, bu da algoritmaları bilmen ve mantıklı bir şekilde bu algoritmaları uygulayabilmeni gerektiriyor, studio yada eclipse gibi programlarda yapacağın bu geliştirmeler için ise bu programlardan en az bir tanesine hakim olmalısın, hatalar, içerisindeki elemanlar yada diğer karşına çıkabilecek problemlere hazırlıklı olmak için.

Az çok algoritma bilgim var videolarda yada kitaplarda gördüğüm kodların mantığını anlarım diyorsan direk bir kitap ve youtube daki ücretsiz eğitim setleri ile birlikte başlayabilirsin, zaten bu setlerdeki işlemleri uygulamaya başladığında kullandığında ide üzerinde de tecrübe sahibi olursun.

Başarılar dilerim.

Öncelikle yanıt için teşekkürler. Şöyle ki hiç bilgim olmadığını var sayarsak benim için adımlandırmak çok daha faydalı olacak. Örneğin öncelikle java öğrenmek, ondan sonra şunu öğrenmek bunu öğrenmek gibi. Yani android ile profesyonel bir uygulama yapacağımızı varsayarsak öncelikle şu dili bu dili bilmen gerekiyor ondan sonra şu uygulamaya hakim olmak gerek gibi adımlandırabilir miyiz. Başlangıç noktasını ve adımları kavramam için iyi olacağını düşünüyorum. Sonuçta konuya yabancı biri için dışarıdan bakınca çok karmaşık görünüyor. Bu noktada adım adım ilerleyip pratik yapmak sanırım sonuca götürecektir?