Öncelikle yanıt için teşekkürler. Şöyle ki hiç bilgim olmadığını var sayarsak benim için adımlandırmak çok daha faydalı olacak. Örneğin öncelikle java öğrenmek, ondan sonra şunu öğrenmek bunu öğrenmek gibi. Yani android ile profesyonel bir uygulama yapacağımızı varsayarsak öncelikle şu dili bu dili bilmen gerekiyor ondan sonra şu uygulamaya hakim olmak gerek gibi adımlandırabilir miyiz. Başlangıç noktasını ve adımları kavramam için iyi olacağını düşünüyorum. Sonuçta konuya yabancı biri için dışarıdan bakınca çok karmaşık görünüyor. Bu noktada adım adım ilerleyip pratik yapmak sanırım sonuca götürecektir?
Rica ederim, öncelikle programlama yapacak birisine algoritma ve temel yazılım dersleri verilir, tüm yazılım dillerinde kullanılan değişkenler, döngüler ve temel elemanlar benzerdir, yani sen C programlama dilinde yada c# da öğrendiğin temel bilgiler diğer programlama dillerinde de sana yardımcı olur, sadece yazım şekilleri ve kullanım şekilleri farklı olur.
Java eski, çok kullanılan ve kütüphanesi çok geniş bir dildir, madem mobile yoğunlaşacaksın direk, java ile ilgili temel bir kitap alıp işe başlayabilirsin, bunun için kodlab'ın temel java kitaplarını tüm kitap satışı yapan dr yada diğer mağazalarda yada internette bulabilirsin, burada java içinde kullanacağın temel şeyleri, döngüleri, değişkenleri kavramış olursun, mantık biraz oturduğunda da orta seviye işlemler için yeni eğitim seti yada kitaplar ile devam edersin.
Yani birinci adım java için başlangıç seviyesinde bir kitap alman, yanlış hatırlamıyorsam yanında CD de veriyorlar, videolu anlatımların olduğu, kitabı bitirdiğinde zaten nasıl ilerleyeceğini kendin öğrenmiş olursun, çok etken, çok konu var o yüzden yazıp kafanı karıştırmaya gerek yok.
Bu kitaplar ile zaten kullanacağın geliştirme programının kurulumuna, projenin nasıl derlendiğine, diğer elemanların kullanımına ve temel metodların nasıl işine yarayacağı hakkında bilgi sahibi olursun.