iyi günler arkadaşlar , bu botnet veya doss saldırıları 404 sayfaları üzerinden mi yapılıyor ? ham erişim günlüklerinden kontrol ettiğimde genelde belirli bir ipin sürekli 404 sayfası üzerinden sınırsız bir şekilde sorgu çalıştırdığını gördüm bu iplerden biri newyork-san fransisco , diğeri ise hollanda ipiydi , engelleyince cpu kullanımı falan direk düştü bunlar bilinçli olarak mı geliyor yoksa sayfayı taramak için gelen botlar mı , fikri olan arkadaşlardan öneri bekliyorum durup dururken belli bir sayfanın sonuna /undefined eklenerek bu 404 hatası oluşturuyor ham erişim günlüklerinden öyle tespit ettim , google webmaster toolsda sıkıntı yok

EDİT:netten bulduğum kadarıyla 404 sayfaları üzerinden saldırı olabiliyormuş , wordpress kullananlar için bu gibi durumlar için hazırlanmış eklentiyi kullanabilirsiniz , şimdilik kurdum bakalım umarım işe yarar , cloudflare zaten kuruluydu ama bu eklentide 404 sayfalarına belli bir sorgudan sonra limit koyma özelliği varmış, WORDFENCE SECURİTY(ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz) eklenti adı bu belki aynı soruna sahip arkadaşların işine yarar.