FilmleriTV adlı üyeden alıntı


HDP işine hiç girmiyorum zira ben sizin 7 Haziran sonrası HDP nefretinizin nedenini tahmin ediyorum.


Allah aşkına şu tahminini söyle.

Alevi sorununu ne diye kattın konu içerisine anlamadım. Alevi gençler o örgüte katılıyorlarsa sorunu Alevilerin içinde aramalısın, dışarı da değil. Demek ki dedeler , aileler onları aynı şekilde doğudaki anne babalar gibi tutamıyorlar, söz geçiremiyorlar çocuklarına.

Demokratik yollarla hak aranmıyor ki, sorun orada işte. Yol kesmek demokratiklik, askerle polisle savaşmak demokratiklik değil ki. Barış isteyen parti dağdaki örgüte tu kaka diyemiyor ki , kendi seçmenine, yol kesen, barikat yapan, polise askere saldıran insanlara dur diyemiyor ki daha ne barışı olsun. Askere polise silah bıraktırmak öyle kolay değil, önce o örgüt ve yandaşları bırakacak silahı,sopayı ve taşı.

Polis veya asker, karşısındaki kişi ona taş atıyor , molotof atıyorsa nasıl karşılık verilmesi bekleniyor ? Molotof atan ne maksatla atıyor bunu ? Karşısındakinin canı yansın diye atmıyor mu paşa ? E bu böyleyken polis veya asker neden aynı dozda karşılık vermesin ? Neresinde yanlış var bunun ?

Hala polisin yanlış yaptığından bahsediyorsun, ona taş atana molotof atana laf yok.

Arkadaşım, doğuya şu son 10-15 yıldır yapılan destek kadar desteği Cumhuriyet döneminde görmemiştir doğu. Hayır bunu göremeyecek kadar mı devlet nefreti var sende. Gerçekten merak ediyorum. Daha geçenlerde söyledik, iş makinelerini yakıyor , barajlarda çalışan şantiye işçilerine zarar veriyor, iş olanaklarını etkisiz hale getiriyor diye. Yatırımın gelmesini istemeyen örgütün ve onu destekleyen partinin ta kendisi iken ne yapmasını istiyorsun sen devletin ?

Dağa neden çıkıyor biliyor musun ?
Çünkü örgüt aileleriyle tehdit ediyor gençleri.
Gelmezsen, öldürmezsen, operasyonlara katılmazsan aileni katlederiz diyorlar.
Sözde Kürt halkının iyiliğini isteyen şerefsizler, yine onlar üzerinden oyun oynuyorlar.

Örgüt Kürt halkının iyiliğini, haklarının yerine getirilmesini istiyor değil mi ? Kısaca böyle diyebiliriz. Bu haklar şundan 10-*15 sene öncesine kadar verilmedi, o oldu bu oldu verilmedi. Hatta üstüne çok fazla ızdırap yaşattı devlet o bölgedeki halka. Ama işte diyorum ve diyor ki buradaki çoğu kişi ; şu an o haklar veriliyor. Belki Batı ile Doğu aynı değil ama çokta fark yok inan.

Barış isteyene kapı kapatılmaz.
Bu her yerde böyledir.
Barış isteyen elindekini bırakır, güven verir sonra masaya oturur eğer oturulacaksa ve konuşulacaksa. Tehditlerle bir yere varılmayacağı, silahlar konuşursa sonucun iyi olmayacağı belli. Hal böyleyken ;

Örgüt ve destekçisi parti, neyin peşinde ?