TaaRRuz adlı üyeden alıntı

Şu kısmı inceleyerek mysql 'e nasıl veri ekleyebileceğinizi görebilirsiniz.
DB ye kaydedeceğiniz kısım benim verdiğim kodda $ipadresi diğer arkadaşın verdiği fonksiyonda da $IP değişkenini kayıt ettireceksiniz.

Birden fazla girişlere dair şöyle bir mantık yürütebiliriz.

Tablomuzda mesela üç sütun var diyelim.

1-Giris_id
2-IP_adresi
3-Giris_sayisi

Şu şekilde yapabiliriz.Giren kullanıcının IP sini alırız.Daha sonra veritabanında IP_adresi sütununda eşleşiyor mu diye bakarız.
Eğer eşleşiyorsa yani daha önce kayıt edildiyse
UPDATE sorgusunu kullanarak varolan kayıtın xxx IP adresi için giriş sayısını çekeriz ve daha sonra +1 ekleyerek giriş sayısını arttırırız o ip adresi için.Bu sayede kaç kez girdiğini görebilirsin.
Eğer eşleşmiyorsa demek ki ilk kez giren bir kullanıcı bu sefer
INSERT komutu ile yeni bir kayıt oluştururuz.


Öncelikle teşekkür ederim hocam, verdiğiniz sayfayı akşam eve geçince inceleyeceğim ancak belki öncesinde diğer arkadaş da bir açıklama yapar ve onun ki amatörler için biraz daha kolay olur :) Sizin açıklamanız da muhtemelen son derece açıklayıcıdır da benim mysql konusunda hiç bir bilgim olmayınca şu an biraz zor geldi :) Tekrar teşekkür ederim.