-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
51, (%96)
3 kasalık yer kaplıcak ve gereksiz bir yapı bence. Zaten biraz fazla para verirsen her bir birim için özel fanlı bir kasa al hızını ayarla işine bak. 0 ısınma olur. Bunlara ne gerek var :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Buzdolabu içerisinde bulunan gaz sıvılaştırılmış azot gazı azot gazının soğutulması için bir güç gerekecek ve bu gazın kasa dışında soğuk bir şekilde durması kasa içindeki hava sirkülasyonunu değiştirmeyecektir.Gazın soğutulması için gerekecek güç şu anda kullanılan sıvı doğutma sistemlerinden daha fazla olacaktır.Modelleme üzerindeki fanlar sistemin optimize çalışabilmesi ve iyi soğutması için büyük olmalıdır bugün ki fanlara bakıldığında kalınlıkları zaten 3-4 cm arasında değişiyor.Azot gazını soğutacak sistemi de soğutma ünitesinin içine eklersek ünite baya kalın olur :) mantık güzel ancak daha alternatif ve minimum güç tüketecek şekilde yeniden tasarlanabilir. :)
Ek Olarak: Buzdolabu içerisinde bulunan gaz sıvılaştırılmış azot gazı azot gazının soğutulması için bir güç gerekecek ve bu gazın kasa dışında soğuk bir şekilde durması kasa içindeki hava sirkülasyonunu değiştirmeyecektir.Gazın soğutulması için gerekecek güç şu anda kullanılan sıvı doğutma sistemlerinden daha fazla olacaktır.Modelleme üzerindeki fanlar sistemin optimize çalışabilmesi ve iyi soğutması için büyük olmalıdır bugün ki fanlara bakıldığında kalınlıkları zaten 3-4 cm arasında değişiyor.Azot gazını soğutacak sistemi de soğutma ünitesinin içine eklersek ünite baya kalın olur :) mantık güzel ancak daha alternatif ve minimum güç tüketecek şekilde yeniden tasarlanabilir. :)
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
TERZİ---İŞLETME
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Biliyorum diyen birçok arkadaş rüzgardan soğutma mı olur deyip küçümsemişti.On yıldır aynı sistemi kullanıyorum.5V lik küçük fanlardan hdd işlemci bellekler ve özellikle ekran kartına 5V lik küçük fanlardan ekstra soğutma sağlıyorum orta şeker pc lerimde her zaman çok daha iyi randıman alıyorum.Basit ucuz etkileyici ve sesiz.Elbeteki sıvı soğutma sistemleri ileri seviyede ancak bütçe ayıramayacak olanlar için bence yöntemim gayet kullanışlı.
Mustafa kardeşin modelini göremedim büyük diyen arkadaşlardan boyut anlaşılıyor ama performans alıcaksa şirinse mekanda yer sorunu yoksa neden olmasın hatta gösterişli derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Buzdolabı gazı filan dediniz de aklıma lisedeki Kimya hocam geldi, kulakları çınlasın...
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
TERZİ---İŞLETME
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Örnek ekran kartı: 5v lik fanı soğutma bakırına veya aleminyumuna gelecek şekilde monte et yalnız ekran kartı fanlıysa takacağın fanla kartın fanının dönüş yönü aynı olsun .Ayrıca takacağın extra fanları bir veya 2 anahtar bağla gece sesizliğinde rahatsızlık veririse kapatılır.
rankend
barankaraboga.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Müh. Adayı
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sıvı soğutma görmüştüm bazı kasalarda çok etkili olduğunu duydum araştırdım da,biraz maliyetlide olsa malzemeleri alın döşettirin derim.
barankaraboga.com // rankend.com // hatadeposu.com - türkiyenin hata çözüm arşivi
sawuur
Zaman En Büyük Düşmanım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bankacılık
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
aliexpress den uygun fiyata alabilirsin sıvı soğutmayı.
malesef nem oranı sebebi ile dijital ne varsa boza bilir ve yaka bilirsin uğraşma boşver.