Buzdolabu içerisinde bulunan gaz sıvılaştırılmış azot gazı azot gazının soğutulması için bir güç gerekecek ve bu gazın kasa dışında soğuk bir şekilde durması kasa içindeki hava sirkülasyonunu değiştirmeyecektir.Gazın soğutulması için gerekecek güç şu anda kullanılan sıvı doğutma sistemlerinden daha fazla olacaktır.Modelleme üzerindeki fanlar sistemin optimize çalışabilmesi ve iyi soğutması için büyük olmalıdır bugün ki fanlara bakıldığında kalınlıkları zaten 3-4 cm arasında değişiyor.Azot gazını soğutacak sistemi de soğutma ünitesinin içine eklersek ünite baya kalın olur :) mantık güzel ancak daha alternatif ve minimum güç tüketecek şekilde yeniden tasarlanabilir. :)
Yorumun için teşekkür derim. Dışında durması kasayı soğutmayacaksa işlemcinin üzerine yerleştirilen kapalı bir kutu oluşsa nasıl olur? Direk işlemciye yönelik bir sistem olabileceğini düşünüyorum.
Biliyorum diyen birçok arkadaş rüzgardan soğutma mı olur deyip küçümsemişti.On yıldır aynı sistemi kullanıyorum.5V lik küçük fanlardan hdd işlemci bellekler ve özellikle ekran kartına 5V lik küçük fanlardan ekstra soğutma sağlıyorum orta şeker pc lerimde her zaman çok daha iyi randıman alıyorum.Basit ucuz etkileyici ve sesiz.Elbeteki sıvı soğutma sistemleri ileri seviyede ancak bütçe ayıramayacak olanlar için bence yöntemim gayet kullanışlı.
Mustafa kardeşin modelini göremedim büyük diyen arkadaşlardan boyut anlaşılıyor ama performans alıcaksa şirinse mekanda yer sorunu yoksa neden olmasın hatta gösterişli derim.
Mustafa kardeşin modelini göremedim büyük diyen arkadaşlardan boyut anlaşılıyor ama performans alıcaksa şirinse mekanda yer sorunu yoksa neden olmasın hatta gösterişli derim.
Tasarım konusunda geliştirme yapacağım. Merak ettim rüzgar ile nasıl bir soğutma yapıyorsunuz?