lostyazilim
tr.link

Bir Sosyal Ağ Sitesinde Sizce Ne Olmalı ?

15 Mesajlar 1.812 Okunma
lstbozum
tr.link

TeknoTa TeknoTa Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 589
  • Beğeniler 86 / 95
  • Ticaret 31, (%97)
Arkadaşlar merhaba,

Yerli bir sosyal ağ sitesi hazırlamaya karar verdim. Yerli sosyal ağların tercih edilmesi için mutlaka facebook, twitter, instagram gibi sosyal ağlardan farklı tercih edilmesine sebep olacak özellikleri olmalı. Aklımda birkaç tane farklı özellikler var ve bunların yanına yeni özellikler katarak diğer sosyal ağlardan tamamen farklılaştırmak istiyorum.

Sizce bir sosyal ağ sitesinde hangi özellikler olmalı. Nasıl içerikler paylaşılmalı ? Facebookta şu özellikte olsaydı daha güzel olurdu diyebileceğiniz sosyal paylaşım sitelerinde eksikliğini hissettiğiniz neler var ? Aklınıza gelen tüm düşünceleri paylaşırsanız sevinirim.

wmaraci
reklam

firat356 firat356 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 9 / 29
  • Ticaret 1, (%100)
Gelişmiş arama. Facebookta var mı dikkat etmedim de. Daha farklı bilgilerle arama olabilir
TeknoTa

kişi bu mesajı beğendi.

TeamScriptim TeamScriptim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 90 / 202
  • Ticaret 11, (%100)
Öncelikle reklamsız sosyal ağ sitesi olmalı. Oyunlar olmalı. Daha başka neler olur şimdilik bilmiyorum.
TeknoTa

kişi bu mesajı beğendi.

Mustafa Kemal ATATÜRK!

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
şu forumda sosyal ağ açıyorum diye kaç yüz tane konu açılmıştır google'dan arat bak dostum. hepsinin dilinde şu laf var; "şimdi hazır script ama ileride para kazanınca özel yaptıracağım" çoğu 1 hafta sonra max 5 ay sonra beş kuruş kazanamadan sitesini kapatıyor. her webmasterda sosyal ağ hevesi var, bence çok saçma. yatırımcın yoksa bu işe girmeyeceksin. Geliyooo bile tutmadı üstelik yatırımcıları da gayet iyiydi ve kendileri de başarılıydılar.
moris

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 589
  • Beğeniler 86 / 95
  • Ticaret 31, (%97)

WebDost adlı üyeden alıntı

şu forumda sosyal ağ açıyorum diye kaç yüz tane konu açılmıştır google'dan arat bak dostum. hepsinin dilinde şu laf var; "şimdi hazır script ama ileride para kazanınca özel yaptıracağım" çoğu 1 hafta sonra max 5 ay sonra beş kuruş kazanamadan sitesini kapatıyor. her webmasterda sosyal ağ hevesi var, bence çok saçma. yatırımcın yoksa bu işe girmeyeceksin. Geliyooo bile tutmadı üstelik yatırımcıları da gayet iyiydi ve kendileri de başarılıydılar.

hocam ben hazır script açacağım demedim elimde yeterli sayılabilecek bir yatırım bütçesi de var. Özgün yazılımla ve hedef kitleme tanıtım için yeterli olacak kadar da yatırım bütçem bulunmakta. Sizden sadece sosyal ağ sitesinde hangi özelliklerin yer alacağını belirlemek için düşüncelerinizi istiyorum.

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

TeknoTa adlı üyeden alıntı

hocam ben hazır script açacağım demedim elimde yeterli sayılabilecek bir yatırım bütçesi de var. Özgün yazılımla ve hedef kitleme tanıtım için yeterli olacak kadar da yatırım bütçem bulunmakta. Sizden sadece sosyal ağ sitesinde hangi özelliklerin yer alacağını belirlemek için düşüncelerinizi istiyorum.

sadece bazı şeyleri görmeni isterim. girdiğin sektör tek kişi ile olabilinecek bir şey değil. biraz araştırman gerek:

Geliyoo'ya 183,000 $'lık ilk finansman desteğini Amerika'nın Texas eyaletinde parakende satış yapan OSEM Enterprises Inc'in sahipleri Semih Önder ve Oruç Karais vermiştir.[4] Geliyoo çalışmalarında resmi ve resmi olmayan harcamalar dahil toplamda € 741,000'ya yakın bir gider olduğunu ve bugüne kadar hiç reklam almadığı biliniyor.[5]

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 2011 Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm yarışmasında Geliyoo Arama Motoru halk oylaması ve dalında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile ayrı 2 kategoride 'e-iletişim' kategorisinde 2.lik , e-innovasyon / e-girişimcilik kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü.[6]
---

böylesine bir site bile bu sektörde tutunamadı.
---

soruna gelirsek sosyal ağ profesyonellik ister. herşeyin orjinal olacak. mesala geliyoo'nun vizzlaa diye bir sitesi var ve sitelerdeki haberleri vizzla butonu ile paylaşıyorsun vs. twitter'da tweet google plusta plusla vs..
TeknoTa

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 589
  • Beğeniler 86 / 95
  • Ticaret 31, (%97)

sadece bazı şeyleri görmeni isterim. girdiğin sektör tek kişi ile olabilinecek bir şey değil. biraz araştırman gerek:

Geliyoo'ya 183,000 $'lık ilk finansman desteğini Amerika'nın Texas eyaletinde parakende satış yapan OSEM Enterprises Inc'in sahipleri Semih Önder ve Oruç Karais vermiştir.[4] Geliyoo çalışmalarında resmi ve resmi olmayan harcamalar dahil toplamda € 741,000'ya yakın bir gider olduğunu ve bugüne kadar hiç reklam almadığı biliniyor.[5]

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 2011 Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm yarışmasında Geliyoo Arama Motoru halk oylaması ve dalında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile ayrı 2 kategoride 'e-iletişim' kategorisinde 2.lik , e-innovasyon / e-girişimcilik kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü.[6]
---

---

soruna gelirsek sosyal ağ profesyonellik ister. herşeyin orjinal olacak. mesala geliyoo'nun vizzlaa diye bir sitesi var ve sitelerdeki haberleri vizzla butonu ile paylaşıyorsun vs. twitter'da tweet google plusta plusla vs..

görüşlerin için teşekkür ederim hocam

cudjex cudjex ozergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1647
  • Beğeniler 347 / 570
  • Ticaret 8, (%100)

---

---

hocam o yatırım haberlerinin kaynağı yok onlara inanmayın. geliyoo ve bahsedilen yatırımlar sözde 150 kişilik ekipler vs tamamen yalan.

sosyal ağ için fikir vereyim, sosyal ağ herkese hitap etmemeli. belli bi kesime hitap etmeli. yoksa diğer açılıp kapanan sitelerden bi farkı olmaz.
TeknoTa

kişi bu mesajı beğendi.

ozergul.net/com

• Üyelik 04.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 589
  • Beğeniler 86 / 95
  • Ticaret 31, (%97)

cudjex adlı üyeden alıntı

hocam o yatırım haberlerinin kaynağı yok onlara inanmayın. geliyoo ve bahsedilen yatırımlar sözde 150 kişilik ekipler vs tamamen yalan.

sosyal ağ için fikir vereyim, sosyal ağ herkese hitap etmemeli. belli bi kesime hitap etmeli. yoksa diğer açılıp kapanan sitelerden bi farkı olmaz.

hocam belli bir kesime hitap edecek yapacağım site. belli bir kitle ile kısıtlı olacak. Genele hitap edersek dediğiniz gibi facebookla baş etmek gerçekten mümkün değil.
Piedra

kişi bu mesajı beğendi.

mikrozihin mikrozihin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 0 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba arkadaşım sosyal ağ yapmaya karar vermiş ve kodlamış biri olarak fark ettiğim 2 nokta var insanlar sosyal medyayı birbiri ile iletişim kurmak için kullanıyor yani frim.im gibi bir site var belkı duymussundur programın kendıne ozgu bır programı var younow dıye bır sıte var bunda da canlı yayın yapılabılıyor periscope uygulaması younow benzerı bır programdır eger dedıgımı anladıysan varsayılanlar üzerine aslında yeni birşey yok twitter facebook gıbı uygulamalar cıkınca ınsanlar eksık olan yanlarını tamamlanmıs gıbı hıssettıler cunku oyun oynayabılıyor ıletısım kurabılıyor paylaşım yapabılıyor en önemlisi begendırebılıyorsun insanların %69 luk kısmı facebooktakı begen butonunu cok sevıyor begenılme hıssı birçok insanda var sana tavsıyem eger sosyal medya sıtesı yapmayı dusunuyorsan mutlaka onun (msn) gıbı bır programı olsun skype karsılayamıyor msn nın yaptıklarını eksık kalıyor frim.im adresındekı uygulamayı ıncelersen adamların ondan nasıl para kazandıgını profıllerının nasıl oldugunu anlarsın hıcbırsey tek başına asla ıs yapmaz facebookta gelıstırılebılır olmasaydı emın ol çop olmustu ama sana tavsıyem unversıtelı genclerı hedef alacak bır program yada sıte yapman
TeknoTa

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al