lostyazilim
tr.link

Reklam yerleşimlerim iyi mi sizce?

17 Mesajlar 2.212 Okunma
lstbozum
tr.link

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)

AnılZengin adlı üyeden alıntı

Yani şuan bir sıkıntı yok o zaman doğru mudur hocam

Adblock var hocam göremiyorum :)

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Ozzyfb adlı üyeden alıntı

Ana sayfada 4 google reklamı gördüm. Bildiğim kadarıyla bu Adsense politikalarına aykırı. Bir sayfada en fazla 3 resim/metin reklamı koyabilirsiniz.

Peki reklamlardan hangisini kaldırmalıyım hocam? Sağ sidebardakini kaldırsam olur mu

Korkmaz adlı üyeden alıntı

Google Max 4 izin veriyor diye biliyorum. Bunu da 5. reklamı koyunca reklamın gözükmemesinden anlayabilirsiniz. Ayrıca 4 reklama şu şekilde izin veriyor. Ekranda max 3 reklam gözükebilir. Aşağıya kaydırdığınızda 4. reklam gözükebilir.

Yani ekranda max 3 tane gözükmesi gerekiyor. :)

Çağdaş 4. reklam için en son incelememden sonra yeni madde eklenmediyse bir açıklama yok, bir sitede en fazla 3 görsel adsense birimi kullanabilirsiniz, buna ek olarak 2 bağlantı birimi, 2 adette arama birimi kullanılabilir. Fazlası da kullanılabilir fakat bu bir partner firmayla anlaşma yapmadığınız sürece yasaktır, kullanmanız durumunda ya reklam gösterilmez, yada yakın zamanda banlanırsınız.

Bir sayfada 5-6 adet görsel birimi de kullanılabilir fakat bunu google adsense'in iş ortağı firmaları aracılığı ile sağlayabilirsiniz.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Çağdaş 4. reklam için en son incelememden sonra yeni madde eklenmediyse bir açıklama yok, bir sitede en fazla 3 görsel adsense birimi kullanabilirsiniz, buna ek olarak 2 bağlantı birimi, 2 adette arama birimi kullanılabilir. Fazlası da kullanılabilir fakat bu bir partner firmayla anlaşma yapmadığınız sürece yasaktır, kullanmanız durumunda ya reklam gösterilmez, yada yakın zamanda banlanırsınız.

Bir sayfada 5-6 adet görsel birimi de kullanılabilir fakat bunu google adsense'in iş ortağı firmaları aracılığı ile sağlayabilirsiniz.

Ben öyle biliyorum hocam. Ekranda max 3 adet gözükmeli toplamda 4 adet izin veriyor. Genede karar onun.

cagdaskorkmaz.com.tr

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

Google Max 4 izin veriyor diye biliyorum. Bunu da 5. reklamı koyunca reklamın gözükmemesinden anlayabilirsiniz. Ayrıca 4 reklama şu şekilde izin veriyor. Ekranda max 3 reklam gözükebilir. Aşağıya kaydırdığınızda 4. reklam gözükebilir.

Yani ekranda max 3 tane gözükmesi gerekiyor. :)

Yanlış bilgi. Bir sayfada en fazla 3 metin/resim reklam birimi, 3 bağlantı birimi, 3 google özel arama birimi kullanılabilir.

Eğer Adsense Premium'un varsa o zaman istediğin gibi at koşturabilirsin. Bunu almak için de ayda bilmem kaç milyon sayfa görüntüleme vs. istiyor Google. Başka şartları da var sanırım falan filan.

Söylediğin şeye yakın bir şey mobil için geçerli. Mobilde bir sayfada en fazla 1 reklam görünebilir. Bunun amacı da kullanıcı deneyimidir. Ekranlar küçük olduğu için 1 sayfada maksimum 1 reklama izin veriyorlar mobilde. Mobilde de 3 reklam koyabilirsin yani fakat ekranda max 1 reklam görünmeli.

Ek Olarak:

Ben öyle biliyorum hocam. Ekranda max 3 adet gözükmeli toplamda 4 adet izin veriyor. Genede karar onun.

Reklam yerleşiminin gerektiği gibi olmasını sağlama
Sayfa başına reklam sayısı sınırı

Şu anda AdSense yayıncıları her sayfaya aşağıdakileri yerleştirebilir:

En fazla üç adet İçerik için AdSense birimi
En fazla üç adet bağlantı birimi
En fazla iki adet arama kutusu

Yayıncılar sayfa başına birden fazla "büyük" reklam birimi yerleştiremez. "Büyük" reklam birimi, 300x600'lük biçime yakın boyuttaki herhangi bir birim olarak tanımlanır. Örneğin, bu birimlere 300x1050 ve 970x250'lik biçimler, 750x200 ve 580x400'lük bölgesel biçimler ve benzer büyüklükteki özel boyutlu tüm diğer reklamlar dahildir.

Ancak, bir sayfaya izin verilen maksimum sayıda reklam biriminin yerleştirilmesinin sayfanın karışık görünmesine yol açabileceğini unutmayın. Reklamları yerleştirebileceğiniz yerlerle ilgili ipuçları için optimizasyon yönergelerini okuyun. Özel boyutlu reklam birimleriyle ilgili en iyi uygulamalar için özel boyutlu reklam birimleri sayfasını inceleyin.

Yukarıdaki reklam sınırlamaları mobil siteler için de geçerlidir. Ayrıca, bir mobil sitede iki veya daha fazla AdSense reklamı ekranda ayna anda gösterilemez.

https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=tr

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Ozzyfb adlı üyeden alıntı

Yanlış bilgi. Bir sayfada en fazla 3 metin/resim reklam birimi, 3 bağlantı birimi, 3 google özel arama birimi kullanılabilir.

Eğer Adsense Premium'un varsa o zaman istediğin gibi at koşturabilirsin. Bunu almak için de ayda bilmem kaç milyon sayfa görüntüleme vs. istiyor Google. Başka şartları da var sanırım falan filan.

Söylediğin şeye yakın bir şey mobil için geçerli. Mobilde bir sayfada en fazla 1 reklam görünebilir. Bunun amacı da kullanıcı deneyimidir. Ekranlar küçük olduğu için 1 sayfada maksimum 1 reklama izin veriyorlar mobilde. Mobilde de 3 reklam koyabilirsin yani fakat ekranda max 1 reklam görünmeli.

Ek Olarak:

Reklam yerleşiminin gerektiği gibi olmasını sağlama
Sayfa başına reklam sayısı sınırı

Şu anda AdSense yayıncıları her sayfaya aşağıdakileri yerleştirebilir:

En fazla üç adet İçerik için AdSense birimi
En fazla üç adet bağlantı birimi
En fazla iki adet arama kutusu

Yayıncılar sayfa başına birden fazla "büyük" reklam birimi yerleştiremez. "Büyük" reklam birimi, 300x600'lük biçime yakın boyuttaki herhangi bir birim olarak tanımlanır. Örneğin, bu birimlere 300x1050 ve 970x250'lik biçimler, 750x200 ve 580x400'lük bölgesel biçimler ve benzer büyüklükteki özel boyutlu tüm diğer reklamlar dahildir.

Ancak, bir sayfaya izin verilen maksimum sayıda reklam biriminin yerleştirilmesinin sayfanın karışık görünmesine yol açabileceğini unutmayın. Reklamları yerleştirebileceğiniz yerlerle ilgili ipuçları için optimizasyon yönergelerini okuyun. Özel boyutlu reklam birimleriyle ilgili en iyi uygulamalar için özel boyutlu reklam birimleri sayfasını inceleyin.

Yukarıdaki reklam sınırlamaları mobil siteler için de geçerlidir. Ayrıca, bir mobil sitede iki veya daha fazla AdSense reklamı ekranda ayna anda gösterilemez.

https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=tr

Bağlantı birim adeti 2 den artmış olabilir, en son incelemem de 2 diye hatırlıyorum, premium ayrı bir konu, zaten o değerlere sahip birisine danışmanlar hizmet vereceği için yazma gereği duymadım, premium olursa tabi ki sayı fazlasıyla artacaktır, google partnerine örnek maxad, eğer hitinize güveniyorsanız bu tip firmalar ile çalışıp reklam adetini arttırabilirsiniz.

AnılZengin En iyi reklam yerleşimini siz görebilirsiniz, 1 aylık süreçte TO, Tbm gibi oranları takip ederek bunun kararını verin, tavsiyem örnek haber sitelerine göre işlem yapın, buna ek olarak yandex'in mouse hareketleri özelliğini kullanarak siteniz üzerinde en çok hangi alanlara tıklanıyor(beyaz arka plan alanlarıda dahil) onun analizini yapıp yerleşimlerinizi gerçekleştirin. Yandex bu konuda fazlasıyla işinize yarar.

ZenginAnil ZenginAnil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 185 / 274
  • Ticaret 20, (%95)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Bağlantı birim adeti 2 den artmış olabilir, en son incelemem de 2 diye hatırlıyorum, premium ayrı bir konu, zaten o değerlere sahip birisine danışmanlar hizmet vereceği için yazma gereği duymadım, premium olursa tabi ki sayı fazlasıyla artacaktır, google partnerine örnek maxad, eğer hitinize güveniyorsanız bu tip firmalar ile çalışıp reklam adetini arttırabilirsiniz.

AnılZengin En iyi reklam yerleşimini siz görebilirsiniz, 1 aylık süreçte TO, Tbm gibi oranları takip ederek bunun kararını verin, tavsiyem örnek haber sitelerine göre işlem yapın, buna ek olarak yandex'in mouse hareketleri özelliğini kullanarak siteniz üzerinde en çok hangi alanlara tıklanıyor(beyaz arka plan alanlarıda dahil) onun analizini yapıp yerleşimlerinizi gerçekleştirin. Yandex bu konuda fazlasıyla işinize yarar.

Teşekkür ederim hocam, yandex mouse kontrolü için PM atabilir misiniz nasıl yapacağım hakkında.

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Teşekkür ederim hocam, yandex mouse kontrolü için PM atabilir misiniz nasıl yapacağım hakkında.

Buradan yazmış olayım, bilmeyen arkadaşlarda incelemiş olsun.

Yandex metrica için aşağıdaki alana ulaşın sonrasında aşağıda yer alan bağlantıdaki gibi hareketleri inceleyebilirsiniz, hatta sayfaya giriş yapan kullanıcıların kayıtlarına da ulaşabilirsiniz. Hangi konudan nereye gidilmiş, hangi satırlarda durulmuş gibi.

Yandex Kaynağı
ZenginAnil

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al