lostyazilim
tr.link

Spam , Sandbox Olayında çok büyük yanılgı

6 Mesajlar 985 Okunma
lstbozum
tr.link

yigit590 yigit590 Click here Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 25 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar bence bu spama düşersin veya sandboxa girersin diyen arkadaşlar kesinlikle yanılıyorlar. Hemen burada not paylaşıyım yazının başında bence yazıyor yani kesinlikle bu bilgiler doğru demiyorum , iddaa etmiyorum.Düşüncelerime gelecek olursak;

Wmaracinda siteme yapmış olduğum seo çalışması ile ilgili bir konu açtım baya rabet gördü baya tıklandı okundu herkez bi kere görmüştür diye düşünüyorum. (konuma buradan ulaşabilirsiniz.) Bu yapmış olduğum çalışmalar neticesinde 10 kişiden 9 u spama düşersin dendi. Ama ben deneme yanılma yoluyla yapmaya devam ettim zira faydasınıda gördüm. Hangi kelimede hangi sıradayım konumda yazıyorum güncelliyorum sürekli.

Demek istediğim o konumda belirttiğim unsurlar madem ki spama veya sandboxa sokuyor rakip siteye yapsam da soktursam doğal olarak 1.sıraya otururum. Gözünüzde çok büyüttüğünüz google algoritması (hatta büyütmek değil resmen ilahlaştırılmış durumda.) acaba diyorum sandığımız kadar çok çok zeki bir yapay zeka olmayabilir mi ? Milyonlarca hatta ne milyonlarcası milyarlarca siteyi kontrol eden bir mekanizmanın açığı yok mudur ? Vardır. Mantığı çözülemeyen ticari sır niteliğinde google algoritması diye başlayan makaleleri bilirsiniz bence çoğu palavra şuanda piyasada seo yapan bir çok firma GARANTİ verdiğine göre algoritması çözülmüş demektir.Algoritma demesek te mantığı çözülmüş durumdadır bence. O konumda bahsettiğim ve uyguladığım bir çok unsur piyasada nam salmış seo yapan firmaların uyguladığı unsurlardır. Ve bunları parayla yapıyorlar.

[COLOR="Red"]Sizlere hangi firmanın ne kadar ücret talep ettiklerini söyleyeyim ;

Webtures : Aylık 1900 tl talep ettiler.
Seoamk: 6 Bin tl talep etti 3 ay çalışılacağını söyledi
Renkweb: Aylık 700 Tl talep etti garanti vermedi ne kadar memnun kalırsanız devam ederiz dedi.
Webmaster sitesinde seo yapan biri: 900 tl talep etti aylık .
[/COLOR]

Yükselmek istediğim anahtar kelimeler: cam balkon , konya cam balkon. Açmış olduğum diğer konuda 1 ayda çıkartırım diğenler oldu. Şimdi bunlar seocuysa bu webtures gibi firmalar acaba işini bilmiyorlar mı ? aylık ücret talep ediyorlar.

Diğer konumda belirtmiş olduğum uygulamaları yaparak şuan.
konya cam balkon kelimesinde 4 , cam balkon kelimesinde 27.sıradayım.

Cam balkon kelimesinde sık sık yerim oynuyor.

Bu kadar yazının tek amacı şudur ; Paranızın kıymetini bilin vaktiniz varsa kendini çalışın siteniz için ne yaptığınızı bilin ha eğer param var basarım diyorsanız saygı duyarım. Ama bir firma sitesi için 6 bin tl yada aylık 1900 tl talep etmek hangi akla mantığa hizmettir bilemiyorum.

https://goo.gl/Ns1z26 http://ortaksan.com
wmaraci
reklam

YenerK YenerK yenerkayahan.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 883
  • Beğeniler 220 / 168
  • Ticaret 5, (%100)
Merhaba hocam o firmalar sizi sıralamada tutmak için aylık ücret istiyor 1 günde organik hit çektim şuraya çıktım dersiniz yaparsınızda bir anda sıralamadan kaybolursunuz arama motoru optimizasyonu link al link al yukarı çık değildir hele yapay hit çek yukarı çık hiç değildir tıpkı ev yapan işçiler gibi belirli düzenle ilerleriz link yapısında boşluk olursa sıkıntı çekeriz planlı programlı çalışılır her önüne gelen ilk sıraya çıksaydı organik hit çeken tonla kişi var bu organik kelimeside yalanın daniskası zaten isterse kelimeden gelsin google onu anlar kimse ilk sayfayı atlayıp 2.sayfadaki sitedeki siteye girip bilemem kaç dakika durmaz dursa dahi bu bir anda ortaya çıkmaz programı açıyorsunuz 1 günde 100 kişi sizin ikinci sayfanızdaki sitenize diğer sitelere bakmadan girip beğeniyor ne kadar inandırıcı oldu sizce en azından ilk sıradaki siteye bakıp geri gelip sizinkine gelse bir ihtimal mantıklı diyebiliriz ki o bile spama düşecektir bir süre sonra. Algoritması belli zaten kodlaması düzgün kullanıcıya faydalı içerik sunan hızlı sunucuda barınan link inşaası iyi yapılmış site değerlidir.
recepacs

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 25 / 25
  • Ticaret 0, (%0)

YenerK adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam o firmalar sizi sıralamada tutmak için aylık ücret istiyor 1 günde organik hit çektim şuraya çıktım dersiniz yaparsınızda bir anda sıralamadan kaybolursunuz arama motoru optimizasyonu link al link al yukarı çık değildir hele yapay hit çek yukarı çık hiç değildir tıpkı ev yapan işçiler gibi belirli düzenle ilerleriz link yapısında boşluk olursa sıkıntı çekeriz planlı programlı çalışılır her önüne gelen ilk sıraya çıksaydı organik hit çeken tonla kişi var bu organik kelimeside yalanın daniskası zaten isterse kelimeden gelsin google onu anlar kimse ilk sayfayı atlayıp 2.sayfadaki sitedeki siteye girip bilemem kaç dakika durmaz dursa dahi bu bir anda ortaya çıkmaz programı açıyorsunuz 1 günde 100 kişi sizin ikinci sayfanızdaki sitenize diğer sitelere bakmadan girip beğeniyor ne kadar inandırıcı oldu sizce en azından ilk sıradaki siteye bakıp geri gelip sizinkine gelse bir ihtimal mantıklı diyebiliriz ki o bile spama düşecektir bir süre sonra. Algoritması belli zaten kodlaması düzgün kullanıcıya faydalı içerik sunan hızlı sunucuda barınan link inşaası iyi yapılmış site değerlidir.

zamanla düşmüyeceğine iddaya girerim. 2. Olarak o 2.sayfaya atlayıp 100 kişi geliyor o düz mantık düşünene insanların yaptığı olaydır. Ben konya cam balkon kelimesinde adwordsden aylık ortalama arama sonuçlarına göre hit yolladım ve programda hit yollarken senden önceki siteleri ziyaret et diye seçenek var. O sitelerde 20 saniye duruyor senin sitene geldiğinde 5 dakika duruyor (süreyi sen ayarlıyorsun) Programı tartışmak değil amacım ama dediğim gibi bi süre sonra düşersin diyen yüzlerce kişiden birisin. İddaa ya açığım sıralamamda düşüş yaşamıyacağıma eminim.

YenerK YenerK yenerkayahan.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 883
  • Beğeniler 220 / 168
  • Ticaret 5, (%100)

yigit590 adlı üyeden alıntı

zamanla düşmüyeceğine iddaya girerim. 2. Olarak o 2.sayfaya atlayıp 100 kişi geliyor o düz mantık düşünene insanların yaptığı olaydır. Ben konya cam balkon kelimesinde adwordsden aylık ortalama arama sonuçlarına göre hit yolladım ve programda hit yollarken senden önceki siteleri ziyaret et diye seçenek var. O sitelerde 20 saniye duruyor senin sitene geldiğinde 5 dakika duruyor (süreyi sen ayarlıyorsun) Programı tartışmak değil amacım ama dediğim gibi bi süre sonra düşersin diyen yüzlerce kişiden birisin. İddaa ya açığım sıralamamda düşüş yaşamıyacağıma eminim.

adwords konusunda haklısın ama rakiplerinden biri bu yukarıdaki firmalardan biri ile anlaşırsa adwords yetmez inşallah düşmezsin ne diyeyim :D konya cam balkon kelimesinde deneyip genel konuşman pek doğru olmamış yalnız oyun film izle gibi kelimeleri dene birde istersen :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 25 / 25
  • Ticaret 0, (%0)

YenerK adlı üyeden alıntı

adwords konusunda haklısın ama rakiplerinden biri bu yukarıdaki firmalardan biri ile anlaşırsa adwords yetmez inşallah düşmezsin ne diyeyim :D konya cam balkon kelimesinde deneyip genel konuşman pek doğru olmamış yalnız oyun film izle gibi kelimeleri dene birde istersen :)

Ticari amaç gütmüyorum müşterilerden kazanıyoruz biz zaten :) Orlara girmeye ne cesaret ne bilgim var.
YenerK

kişi bu mesajı beğendi.

madalyon madalyon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 618
  • Beğeniler 52 / 142
  • Ticaret 0, (%0)
kardeşim kandırmanın peşinde hepsi. 1900 tl ye googlede reklam verip 2 ay kalsan zaten dünyanın parası ama sen bölgesel bi ticaret yapıyorsan o ayrı

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al