Sen ne dediğini zannediyorsun ki. Kendini bir şey sanıyorsun. Sen kim oluyorsun da utanmadan eleştirme diyorsun. Sen niye haddini bilmiyorsun ki yani. Ben de bunu anlamıyorum. Cemaatin dediklerini falan yaptığım yok. Bu adamlar kömür dağıtıyordu da eskiden destekliyordum mu dedim. Ben önceden de kömür dağıtıldığını yeni öğrendim. Her konuda eskiden böyleydi şimdi niye rörö. Başka argüman bul kardeşim kendine.
Bu adamların eskiden beri pislik yaptığını, şimdiki yaptıklarının çoğunu eskiden de yaptıklarını bilmiyordum önceden. Sen de bilmiyordun. Çoğu kişi bilmiyordu. Zaten bu tür şeyleri yapmadıklarını zannettiği için destekledi bunca insan. Burada mesele işimize çomak sokması değil. Yasal çerçevede istediğini yapsın. Ama yasaların dışına çıktığı yerde dur demesini biliriz. Dersane kararının 2004'te verildiğini bu ülkede herkes geçen sene öğrendi. Sen biliyor muydun mesela bunu? Ben de bilmiyordum. Karıncayı incitmeyen insanlara terör suçu atarsan olacaklara hazır olacaksın. 3-4 sene önce saray yoktu. Yeni yapıldı. Ülkenin ekonomisi zaten dengesizken bir de milyon dolarlar israf edildi. 3 sene önce saray yapılsaydı ama hiç dersane vb mevzuları olmasaydı yine karşı çıkardık. Bana her mesajda hocacı demekten bıkmadın mı? Sen de rte'cisin. Her mesajda sana tayyipçi diyen yok ama.
Bu adamların eskiden beri pislik yaptığını, şimdiki yaptıklarının çoğunu eskiden de yaptıklarını bilmiyordum önceden. Sen de bilmiyordun. Çoğu kişi bilmiyordu. Zaten bu tür şeyleri yapmadıklarını zannettiği için destekledi bunca insan. Burada mesele işimize çomak sokması değil. Yasal çerçevede istediğini yapsın. Ama yasaların dışına çıktığı yerde dur demesini biliriz. Dersane kararının 2004'te verildiğini bu ülkede herkes geçen sene öğrendi. Sen biliyor muydun mesela bunu? Ben de bilmiyordum. Karıncayı incitmeyen insanlara terör suçu atarsan olacaklara hazır olacaksın. 3-4 sene önce saray yoktu. Yeni yapıldı. Ülkenin ekonomisi zaten dengesizken bir de milyon dolarlar israf edildi. 3 sene önce saray yapılsaydı ama hiç dersane vb mevzuları olmasaydı yine karşı çıkardık. Bana her mesajda hocacı demekten bıkmadın mı? Sen de rte'cisin. Her mesajda sana tayyipçi diyen yok ama.
İstediğini de. İster tayyipçi de ister başka bir şey. Senin ne dediğin benim umrumda olmaz. Burada en solcusuna da en sağcısına da şu soruyu soralım; eğer AKP ve cemaat ters düşmeseydi ne olurdu? Herkesin vereceği cevap şu olurdu; aynı devran devam eder giderdi. Sen bu adamların pisliğini yeni öğrenmiş olabilirsin. Ama cemaatin bunu yıllardır biliyordu. Ama işine gelmediği için ağzını açıp tek kelime dahi etmemişti. Çünkü devlet tarafından her türlü yardımı görüyordu, devletin her kesimine istediği gibi adamlarını yerleştirebiliyordu, devletin içinde devletçikti cemaatin. Nasıl olsa günahı onlaraydı, öyle diyorlar ya.
Benim argümanım çok. Ama sen dediklerime dahi cevap vermiyorsun. Doğru dürüst cevap vermeyeceksen alıntılama kardeşim.