Ömer Günay adlı üyeden alıntı

denizbabasi Partiyle falan işim olmaz. Ama hacı - hocalara laf atılınca cevap veresim geldi. Siz zübük gibi filmlerden hocalığı öğrendiğiniz için ! hacı-hocalar fakir kalmaz. Onlar hoca falan değil. Bilinçaltınıza yeşilçam tarafından hep dini karakterler kötü gösterildi. Hiç bir hoca zenginlik için uğraşmaz. Ha sen diyeceksin şimdi bizim burda bir hoca var şunu yapıyor şunu yapıyor para alıyor. İzni olduğu gün evinden camiye gelmiyor. Para vermesen imamlık yapmayacak. Doğrudur. İşte ona ne kadar hoca denirse !!

Kalbinizi kırıcı bir lafım olduysa beni uyarın. Çünkü kalp kırmak istemem sadece yanlış bilinen birşeyi aydınlatmak istedim. Siyaset konularına hiç girmem. Zaten hocaların siyasetle işi olmaz. Bende bir nevi hoca sayılırım. (Siyaset yapan hocalara ithaf olunur )


Bizim de lafımız zaten sahte hocalara, dini sermaye niyetine kullananlara. Zaten zübük de bilimum yeşilçam filmi de bunu anlatmaya çalışıyordu. O dönemler feodal yapı hakimdi doğuda, hocaları kullanarak insanlar kontrol altında tutuluyor kafalarına göre günahlar haramlar yasaklar icat ediliyordu vs. bir sürü pislik yani. O dönemin sorunu olan bu tarz yapıları bolca eleştirir filmler, hep ağalıktan bu üçkağıtçı sözde din adamlarından bu yüzden bahsedilir. Zübük filmde dindar falan değildir zaten üçkağıtçıdır, dini söylemler kullanarak halkı kandıran bir karakter.

Bu filmlerde ki tipler hayali falan değil bir çoğu günümüzde dahi yaşıyor, ayet search edip yapıştırmak gibi işler yapanlar bunlar işte, sıkışınca hemen dini bir kanaldan bağlantı kurup kendini sorgulanamaz konuma getirenler de bunlar :) kirli para yakalatınca ben onunla cami-imamhatip yatıracaktım diyenler de bunlar.

2 basit karşılaştırmalı örnek vereyim :) bir abimiz bir camiye görevlendiriliyor arkadaşımın da akrabası, bizde sürekli gider geliriz hoş sohbet birisidir. Bu adam 2 yıl içinde mahallesinde 1 cem evi yaptırdı ki baya büyük bir tesis, camisini komple sıfırladı harabe bahçesi perişan bi halden cennet bahçesine çevirdi her iki ibadethanede de klimasına kadar eksik yok üstelik binlerce kitaplı kütüphaneler yaptılar. Sabah bile kalabalık cemaatle kılınıyor şu anda. Alevi sünni beraber mahallede dünyanın işlerini yapıyorlar bildiğin şehrin göbeğinde imece usulü işler yapıyor bir mahalle dolusu insan :D mahallede artık herkes birbirini tanıyor derdini tasasını biliyor bildiğin mahallenin kimyası değişti.
bu adam geldiğinden beri aynı arabasına biniyor onu da kayınpederi almış yoksa biriktirmesinin imkanı yok. Maaşı dışında kuruş para kimseden almaz+cebindekini de her an herkesle paylaşmaya hazır bekler. Nerede düğün var eli dolu gider. Nerede cenaze kendi anası babası gibi ilgilenir.
Diğer hocayı yazmıyorum vazgeçtim ...

Din adamının ( bu da aslında tuhaf bir söylem) siyasetle işi olmaz belki ama doğruya doğru yanlışa yanlış demesi gerekir. İnsanlara davranışlarıyla da örnek olması islamın ne olduğunu göstermesi gerekir. Bizim dinimizde bildiğin kadarıyla sorumlusundur. Bilenin yüküyle bilmeyenin yükü bir değil. Zaten böyle davranmayanlar dediğiniz gibi din adamı danışılacak güvenilecek insanlar falan değil. Hak uğruna ölümü göze alan insanlar varken ağzını bıçak açmayan insanların doğru yolda olduğundan bahsedilebilir mi ? Hem çıkıp her konuda ahkâm kesecek insanlara akıl verecekler, hem de haksızlıklara karşı çıkıp tek bir laf etmeyecekler :) ateistlerin bile sesi bu konuda daha çok çıkıyor nasıl olacak bu işler peki ?

Bu arada dediğin gibi yolu belli olan insan zaten paylaşmaktan vicdan yapmaktan merhametinden dolayı zengin falan olamaz, dolayısıyla bu bahsedilen zengin olanlar dinden bahsedip başka şeyler peşinde koşanların dinle bir alakası yok. Dini bu olarak göstermek doğru değil. Bende bir çok konuda üstüne basa basa bahsediyorum bu konudan.

Belki ben çok duygusal bakıyorum gibi gelebilir fakat ben okuduğumdan öğrendiğimden bunları anladım böyle olunması gerektiğini gördüm.

Ek Olarak:

isousluer adlı üyeden alıntı

İstediğini de. İster tayyipçi de ister başka bir şey. Senin ne dediğin benim umrumda olmaz. Burada en solcusuna da en sağcısına da şu soruyu soralım; eğer AKP ve cemaat ters düşmeseydi ne olurdu? Herkesin vereceği cevap şu olurdu; aynı devran devam eder giderdi. Sen bu adamların pisliğini yeni öğrenmiş olabilirsin. Ama cemaatin bunu yıllardır biliyordu. Ama işine gelmediği için ağzını açıp tek kelime dahi etmemişti. Çünkü devlet tarafından her türlü yardımı görüyordu, devletin her kesimine istediği gibi adamlarını yerleştirebiliyordu, devletin içinde devletçikti cemaatin. Nasıl olsa günahı onlaraydı, öyle diyorlar ya.

Benim argümanım çok. Ama sen dediklerime dahi cevap vermiyorsun. Doğru dürüst cevap vermeyeceksen alıntılama kardeşim.


Altına imzamı atarım bu konunun :D ne söylediysen harfiyen katılıyorum.