LikeSend aynı görüşteyiz yani onu yazmışsın yazında. Sadece bir yere açıklık getirmek istiyorum."Din adamının ( bu da aslında tuhaf bir söylem) siyasetle işi olmaz belki ama doğruya doğru yanlışa yanlış demesi gerekir." bu sözün doğru ama irdelemek lazım. Din adamı basit düşünemez. İnciğinden boncuğuna kadar yani en ayrıntısına kadar düşünür. Şimdi ben çıksam ülkenin %99 müslüman ama Ramazanda oruç tutanlar mı gündemde tutmayanlar mı ? Namaz kılanı mı görüyorsun kılmayanı mı desem sen bana dersin ki özgür irade. Doğru haklısın. Bu şekilde cevap verirsen sıkıntı yok. Ama herkes sen mi ? Değil. Ne demek herkes sen mi yani ? Şöyle dile getireyim. Sen özgür irade dedin doğru cevap verdin. Ama bir başkası sanane kardeşim sen kimsin de orucuma karışıyorsun sana inat oruç tutmuyorum dese ne olur ? İşte o zaman ben buna sebep olduğum için suçlu olurum. Nasıl birini doğru yola getirmek ona vesile olmak güzel bişey ve onun yaptığı şeylerden sevap alıyorsan aynı şekilde birinin dinden çıkmasını veya ibadetten soğumasına sebep olmanda aynı durumdur.
Ben siyasetçi olsam dile getirsem birileri vatan haini der birileri allah dostu. Fark ne ? Fark benim kaybetmiş olmam. Yani bu işlerde yalan var . Olması gerektiği için değil olduğu için var. Siyasete bu yüzden bir hocanın girmesi doğru değil.
Çok kısa bir örnek vereyim ülkenin halinden sana. İlk önce parti tutmadığımı belirteyim. Yanlış anlaşılma olmasın. Bu ülke Ak parti ve diğerleri olarak ayrılmış durumda. Bu durumda özgür irade , hak, hukuktan bahsetmek saçmalık. Ya Ak olacaksın ya da kara. Ben ikisi de olmak istemiyorsam ! illaki birileri beni bi yere koyacak. Akcı diyecek karacı diyecek.
Aynı durum ligde de var. Fener antifener gibi düşün. Bi taraf olmak zorundasın. Böyle durumlarda dışarıda kalmak en mantıklısıdır.

İnşallah anlatabilmişimdir.