AlfaOis adlı üyeden alıntı

AKDNZ hocam, buradaki yay hakkında düşünceniz nedir? Sizin kulübünüzde kullandığınız oyların lbs değeri nedir? Uzaklık olarak ne kadar mesafe de çalışma yapıyorsunuz?

yigit590 ben bu bağlantısını paylaştığım yayı gittim decatlion'da inceledim sağlam malzemesi var fakat, deneme fırsatım olmadı, teşhir ürünlerine bakabilseniz de atış yapacak yerleri olmuyor, yine de fiyatı ucuz, yerim olsa hemen alacağım bir ürün.

Açıkçası verdiğiniz linkteki yay profesyonel okçuluk talim yaylarına andırıyor, bu şekilde olanını hiç kullanmadım. Ancak benzeri ve yarışmalarda kullanılan makaralı yayı kullandım, alınabilir mi evet fiyatı gayet makul. Ancak kısa zaman sonra sıkılırsınız ve daha yüksek mesafelere atış yapmak istersiniz. Bu durumda yeni yaylar almanız gerekir.

Bizim kullandıklarımız geleneksel yaylar 38lbs 40lbs 44lbs. Mesafe olarak bir sınırlama koymuyoruz. Kulüpte çalıştığımız mesafe 25-50 metre, onun dışında yarışmalara hazırlandığımız mesafe sınırlaması yok gidiyoruz boş bir araziye atışlarımızı orada uzun mesafelerde gerçekleştiriyoruz.