lostyazilim
tr.link

Google'ın Yeni Adwords Sloganı

9 Mesajlar 1.303 Okunma
lstbozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Merhaba arkadaşlar, bu aralar neredeyse bütün web sitelerinde Adworld reklamları ile karşılaşır olduk. Anlaşılan bayağı bir piyasa kaybetmiş olacak ki son zamanlarda çokça reklam yapmaya başladı.

Benimse dikkatimi çeken ve yadırgadığım şey sloganları "Arama sonuçlarında 1.sayfa'da 1.sırada olmak" sloganı ile yaptığı reklamlar bence kullanıcıların ve müşterilerin kafalarında soru işareti bırakıyor. "Acaba Google artık para ile mi çalışıyor?" sorusunu eminim SEO alanında ticaret yapan bir çok arkadaşımızın müşterilerinin de kafasında soru işaretleri yaratmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı duymak isterim.

Teşekkürler.

wmaraci
reklam

seoakcy seoakcy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek HackMORE
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 0 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
Böyle reklamlar herkes çıkmıyor elbette, çerezlere göre var. Şahsen bende hiç çıkmıyor girdiğim web sitelerinde. Google Partners üyesiyim bende, eğitim alıyorum. Bu Google para ile mi çalışıyor sorusunu anlayamadım. Girişimciler için ücretsiz verilen bu eğitimler başka hangi şirketler tarafından veriliyor!!

Demeley Demeley Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Özel Dedektif
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 0 / 96
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam bir müşterime SEO için fiyat verdim Google'a aramışlar ve yüksek tutar fiyat alarak ilk sırada kalabileceklerini söylemişler

ntka ntka https://ntka.org Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Agent
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** T**
  • Mesajlar 2762
  • Beğeniler 811 / 810
  • Ticaret 262, (%100)
Herşey tamamen duygusal gerisi boş vara var huzur var para var google'de ilk sıra var.

dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
wmaraci
wmaraci

erkantoper erkantoper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Özel
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 48
  • Beğeniler 13 / 10
  • Ticaret 8, (%100)
ilk sıradan bahsettiği olay şu arkadaşlar

google gibi bir şirket sizce insanların hakkını yiyerek torpil şekli 1. sıraya koyarmı yapmayın gözünüzü seveyim :) o sadece sponsorlu bağlantı oda koskocaman yazıyor reklam olduğu

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

seoakcy adlı üyeden alıntı

Böyle reklamlar herkes çıkmıyor elbette, çerezlere göre var. Şahsen bende hiç çıkmıyor girdiğim web sitelerinde. Google Partners üyesiyim bende, eğitim alıyorum. Bu Google para ile mi çalışıyor sorusunu anlayamadım. Girişimciler için ücretsiz verilen bu eğitimler başka hangi şirketler tarafından veriliyor!!

Tabi ki herkese çıkmıyordur, konu ile alakalı kişilere çıkıyordur ki bunlarda müşterilerimiz anlamına geliyor. Ben reklam vb. konuları hiç araştırmam genelde ama hangi çereze göre çıkıyorsa girdiğim 10 siteden 6 sın da kesinlikle bu reklamları görüyorum.

"Google para ile mi çalışıyor?" sorusu şuradan geliyor; firma olduğumuzu düşünelim ve firmamızın e-ticaret yaptığı web sitesini sıralamalarda üst sıraya çıkartmak istiyoruz. Doğal olarak SEO ve Reklam konularında araştırma ve girişimlerde bulunacağız. Peki ben bir müşteri olarak "Birinci sayfada birinci sırayı" kazanacağımı söyleyen Google gibi dev bir şirkete mi güvenirim, yoksa sıradan bir SEO danışmanlığı veya Reklam danışmanlığı firmasına mı güvenirim?
Anlatmak istediğim böyle bir slogan SEO ve Reklam işleri ile uğraşan Webmaster arkadaşlarımızın işlerine ve dolayısı ile de kazançlarına eksi yönde bir etki edeceğini düşünüyorum.

Eğitimler konusun da herhangi bir şey söylemedim dikkat edersiniz ki. Bende biliyorum ki Webmaster'lara en çok yardımcı olan ve gelişimlerine destek veren Google'ın kendisidir. Çünki onunda istediği temiz bir internet. Eğitim ve destek konusunda herhangi bir lafım yok, bana da kaç kere eğitilere katılmam için mail gönderdiler sağolsunlar, ama belirttiim gibi burada anlatmak istediğim yanıltıcı bilgi verdiğini düşündüğüm sloganları.

Ek Olarak:

erkantoper adlı üyeden alıntı

ilk sıradan bahsettiği olay şu arkadaşlar

google gibi bir şirket sizce insanların hakkını yiyerek torpil şekli 1. sıraya koyarmı yapmayın gözünüzü seveyim :) o sadece sponsorlu bağlantı oda koskocaman yazıyor reklam olduğu

Sıralamalarda ki reklam alanından bahsettiğini biliyorum ben Google'ın. Fakat arkadaşlar siz konuya kendi açınızdan bakıyorsunuz. Kendinizi bu işlerden anlamayan sıradan bir web site sahi olarak düşünün ve olaya o yönü ile bakın. Örnek; Bu işlerden anlamayan ve sadece evinde kendi yaptığı ürünlerini bir web sitesi üzerinden satmaya çalışan bir ev hanımı bayanı düşünün. Sizce bu sloganı okuduğunda ne düşünür?

Pisiprens Pisiprens xyz Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek E-Ticaret-Ürün Yönetim-Fotoğra
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad R** Ç**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 20 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
O bahsettiğin firma google değil. Adword firması ben öle biliyorum. Google partner yazıyor zaten. ALan adını çok iyi kullanıyor.

www.mevsimbahar.com

Smyrna35 Smyrna35 Web Programming Telefon Onaysız
  • Üyelik 27.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 118 / 183
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Yalnız kimse dikkat etmemiş bu reklam adwords reklamı değil ! Bu reklam adworlds reklamıdır.
"AdWorld, “Google Partner” logosuna sahip, Google tarafında onaylanmış Resmi İş Ortağı’dır."
Hizmetleri arasında google adwords te mevcut bkz: adworld.com.tr/google-reklam
1 harf neleri değiştiriyor :) Bunlara dikkat etmeniz dileğiyle iyi günler dilerim.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Pisiprens adlı üyeden alıntı

O bahsettiğin firma google değil. Adword firması ben öle biliyorum. Google partner yazıyor zaten. ALan adını çok iyi kullanıyor.

Smyrna35 adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Yalnız kimse dikkat etmemiş bu reklam adwords reklamı değil ! Bu reklam adworlds reklamıdır.
"AdWorld, “Google Partner” logosuna sahip, Google tarafında onaylanmış Resmi İş Ortağı’dır."
Hizmetleri arasında google adwords te mevcut bkz: adworld.com.tr/google-reklam
1 harf neleri değiştiriyor :) Bunlara dikkat etmeniz dileğiyle iyi günler dilerim.

Evet arkadaşlar bu ayrıntıyı gözden kaçırmışım, hata benim doğru söylüyorsunuz bir harf neleri değiştiriyor. Pisiprens arkadaşında dediğin gibi alan adını ve iş ortaklığını gerçekten çok iyi kullanıyorlar.
Fakat bu sadece konunun muhatabını değiştiriyor, sıradan bir vatandaş gözü ile baktığımızda değişen çok fazla bir şey yok. Adamlar resmen "1.sayfa da 1 sıra" diyorlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al