seoakcy adlı üyeden alıntı
Böyle reklamlar herkes çıkmıyor elbette, çerezlere göre var. Şahsen bende hiç çıkmıyor girdiğim web sitelerinde. Google Partners üyesiyim bende, eğitim alıyorum. Bu Google para ile mi çalışıyor sorusunu anlayamadım. Girişimciler için ücretsiz verilen bu eğitimler başka hangi şirketler tarafından veriliyor!!
Tabi ki herkese çıkmıyordur, konu ile alakalı kişilere çıkıyordur ki bunlarda müşterilerimiz anlamına geliyor. Ben reklam vb. konuları hiç araştırmam genelde ama hangi çereze göre çıkıyorsa girdiğim 10 siteden 6 sın da kesinlikle bu reklamları görüyorum.
"Google para ile mi çalışıyor?" sorusu şuradan geliyor; firma olduğumuzu düşünelim ve firmamızın e-ticaret yaptığı web sitesini sıralamalarda üst sıraya çıkartmak istiyoruz. Doğal olarak SEO ve Reklam konularında araştırma ve girişimlerde bulunacağız. Peki ben bir müşteri olarak "Birinci sayfada birinci sırayı" kazanacağımı söyleyen Google gibi dev bir şirkete mi güvenirim, yoksa sıradan bir SEO danışmanlığı veya Reklam danışmanlığı firmasına mı güvenirim?
Anlatmak istediğim böyle bir slogan SEO ve Reklam işleri ile uğraşan Webmaster arkadaşlarımızın işlerine ve dolayısı ile de kazançlarına eksi yönde bir etki edeceğini düşünüyorum.
Eğitimler konusun da herhangi bir şey söylemedim dikkat edersiniz ki. Bende biliyorum ki Webmaster'lara en çok yardımcı olan ve gelişimlerine destek veren Google'ın kendisidir. Çünki onunda istediği temiz bir internet. Eğitim ve destek konusunda herhangi bir lafım yok, bana da kaç kere eğitilere katılmam için mail gönderdiler sağolsunlar, ama belirttiim gibi burada anlatmak istediğim yanıltıcı bilgi verdiğini düşündüğüm sloganları.
Ek Olarak:
erkantoper adlı üyeden alıntı
ilk sıradan bahsettiği olay şu arkadaşlar
google gibi bir şirket sizce insanların hakkını yiyerek torpil şekli 1. sıraya koyarmı yapmayın gözünüzü seveyim :) o sadece sponsorlu bağlantı oda koskocaman yazıyor reklam olduğu
Sıralamalarda ki reklam alanından bahsettiğini biliyorum ben Google'ın. Fakat arkadaşlar siz konuya kendi açınızdan bakıyorsunuz. Kendinizi bu işlerden anlamayan sıradan bir web site sahi olarak düşünün ve olaya o yönü ile bakın. Örnek; Bu işlerden anlamayan ve sadece evinde kendi yaptığı ürünlerini bir web sitesi üzerinden satmaya çalışan bir ev hanımı bayanı düşünün. Sizce bu sloganı okuduğunda ne düşünür?