Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır masaüstü bilgisayar kullanıyorum ama artık aynı işlerimi kaldığım yerden bir sıkıntı yaşamadan başka yerlerde de yapmak istiyorum. Bu yüzden bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var.

Ben ileri düzey After Effects ve C4D uygulamalarını kullanıyorum, bunun yanında Photoshop, Illustrator gibi uygulamaları da zaman zaman kullanıyor hatta kullandığım zaman büyük olasalıkla büyük çaplı işler için kullandığım için de her türlü açıdan iyi bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum.

Özellikle benim için After Effects CC için Element 3D ve RedGiant Universe eklentilerini tam sorunsuz bir şekilde kullanabilmek çok önemli. Element 3D için önerilen ekran kartı GPU'ları şu listede verilmiş: https://docs.google.com/document/d/1kqQP_Okzn_PEJsn0_CstMJUKyXw3VUJPz9-zX85dDag/pub
Lakin ben bu listede desteklenen ve işimi görecek hiçbir ekran kartını içeren dizüstü bilgisayarı TR'de bulamadım. Var da ben mi bulamıyorum, yoksa bulamıyorum çünkü TR'de yok mudur anlayamadım.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek, tercihen yukarıda belirttiğim yazılımlarla haşır neşir olmuş bir arkadaş öneride bulunursa sevinirim.

Lütfen herhangi bir bilgisayarcı sitesine girip en pahalı laptopun linkini buraya yapıştıracak arkadaşlar bunu yapmadan önce bir kez daha düşünsün. Amacım pahalı bir laptop bulmak olsaydı bunu ben de yapabilirdim.

Üstte kriterlerimi verdim, yalnızca bu işten gerçekten anlayan birisinin yardımına ihtiyacım var. Fiyat üst limitim 10 bin civarı, ama illa 10 bin liralık bir bilgisayar istemiyorum, daha düşük de olabilir. Benim için önemli olan işlerimi sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapmamı sağlayacak, işimi yaparken de yaratıcılığımı öldürecek donmalardan, kasmalardan, gerçek zamanla uyuşmayan renderlerden kurtaracak bir dizüstü...