Koalisyonun kurulamayacağı en başından belliydi, kimsenin de pek şaşırdığını sanmıyorum koalisyon kurulmadı diye. Geldikleri günden beri milli irade, sandığa saygı kelimelerini dillerinden düşürmeyenler 7 Haziran'dan sonra o çok güvendikleri, her zaman dile getirdikleri milli iradeyi hiçe sayıp yeni bir seçim ile nasıl başa geliriz diye düşünüp, ona göre hareket ettiler.

Kaybettikleri milliyetçi oyları ya da muhafazakar Kürt oylarından, milliyetçi oyları geri kazanmak için hamleler, politikalar üretmeye başladır. 7 Haziran sonrası başlayan operasyonlar, İncirlik hava üssünün açılması ve sürekli milliyetçi söylemler bunu gösteriyor. Olası bir erken seçimde MHP ve milliyetçi taban seçimin kaderini belirleyecek gibi duruyor. 7 Haziran'dan sonra Bahçeli'ye kızan, sinirlenen oldukça insan vardı, seçim sonucu biz ana muhalefetiz diye düşünce, politika beyan etmesinden ötürü. Bir parti neden seçime girer iktidara gelebilmek ya da iktidarın bir parçası olabilmek için lakin MHP bunun tam tersi işler yaptı ve kendi tabanından tepki gördü.

Ülke olarak pek iyi günlerin bizi beklendiği söylenemez, seçimin getireceği ekonomik külfet, zamlar orta sınıfı iyice çıkmaza sokacaktır. Ülkemizde muhalefet partilerinde özellikle MHP'de köklü bir değişime ihtiyaç var.