bitirimci adlı üyeden alıntı

Aynen büyük siteler bunu yapmiş seo acisindan bu yöntem olumsuz ama hiz ve yedekleme konusunda inanilmaz bir rahatlama sağlıyor. Css ler icin tema içinde css yi cagiran kodlari link olarak ayarlamak gerekir ama bence buna gerek yok css ve js leri optimize edip kullanabilirsiniz ayrica resimleri css js leri optimize eden en guzel site yine googlein kendisi bunun icin bir yazi yazmistim umarim reklam olmaz mobilden girdigim icin link vermek daha kolayima geliyor
http://www.inddir.com/resim-javascript-ve-css-optimize-etmek/
Burada resimli olarak sitenize ait resim css ve js leri nasil optimize edilmiş halde indirilebilecegini anlatmistim

Evet hocam css' leri alt domaine atmak pek mantıklı değil. Neden, çünkü tema güncellemesi gelirse ya güncellenme yüklenmez ya da her seferinde tekrar bunu yapmak zorunda kalırız. Seo açısından olumsuz olduğunu ilk defa duyuyorum ama.

Optimizasyon konusunda pagespeed'in verdiği dosyalar çok iyi ama bazen sıkıştırma yapınca dosya bozulabiliyor ondan dolayı yapmıyorum. Ama en kısa sürede ben de optimize edilmiş dosyaları yüklemeyi düşünüyorum.

Ek; Zaten sunucusu Türkiye'de bulunan veya Türkiye'ye yakın olanlarını CDN kullanmaması gerekli. Sonuçta hedef zaten Türkiye. CDN kullanınca Amerika'daki daha hızlı girer ama asıl hedef konumdakiler daha yavaş girer. Bu açıdan CDN kullanmak pek mantıklı değil diye düşünüyorum. Ücretli CDN kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim yanlış düşünüyorsam.