Merhaba,

Bugün formumuz da siteler için olmazsa olmaz olan ''Seo uyumlu makale nasıl yazılır?'' konusuna değineceğiz. Seo ve seo uyumlu makaleler siteler için büyük önem taşımaktadır. Seo uyumlu makale yazarsanız Google'da üst sıralara çıkarsınız ve sitenizin ziyaretçi sayısı bir hayli artar. Ziyaretçi sayısı da bir site sahibi için en önemli şeylerden bir tanesidir. Daha fazla uzatmadan Seo uyumlu makale yazmak konusuna maddeler halinde değinmek istiyorum.



Seo uyumlu makale nasıl yazılır?

1. Seo uyumlu makale yazmak için en önemli şart anahtar kelime ve başlıktır. Önce yazacağınız makale için uygun bir başlık seçmeniz gerekmektedir. Başlık seçerken kendi kendinize ''ben bu konuyu nasıl arardım?'' Tarzı sorular sorun ve başlığınızı öyle seçin. Başlığınız rekabetçi olursa daha iyi bir yazı yazmanız gerekmekte, eğer rekabetçi olmazsa zaten Google'da kimse öyle bir yazı aramaz ve başta çıksanız bile pek bir önemi olmaz. Eğer rekabetçi olmayan başlıklar seçmek istiyorsanız, güncel konulara değinmekte fayda var. Yani kimse yazmadan ilk olarak siz yazmış olursunuz.

2. Makalenize uygun bir başlık seçtiğiniz takdirde o başlığı yazınca sizin sitenizin çıkması için başlığı makale içine serpiştirmeniz gerekmektedir. Yani şuan ki yazım ''Seo uyumlu makale nasıl yazılır?'' Bu bizim en önemli anahtar kelimemiz, bunu başa ortaya ve sona 3-4 kez yerleştirmek yeterli olacaktır. Eğer daha fazla yerleştirirseniz bu sefer ziyaretçiniz yazıyı okurken sıkılır ve Google bakımından da bu olay pek hoş karşılanmaz.

3. Yazılarınız 150 kelimeden az olmaması gerekir. Ne kadar az kelime o kadar geri sıralar demektir. 50 kelimelik bir makalenin Google'da ilk sırada çıkmasını bekleyemeyiz. Çıksa bile rekabetçi olmayan bir anahtar kelimede çıkar zaten. Yalnız fazla kelime yazın derken olayı abartıp 1000 kelime falan yazmayın sakın. Okuyucuyu düşünün biraz. :)

4.
Makale yazarken sitenizi kötü tanımlayacak kelimeler yazmayın. Mesela wa?ez gibi. Google makalenizi tamamen indexleyeceği için bu tarz kelimeleri de görür ve buda sitenize zarar verir.

5. Bu en önemli kriterler arasında. Makalenizin %100 Özgün olmasına özen gösterin. Eğer özgün olmazsanız Google tararfından kötü yorumlanırsınız. ''Peki makalemin özgün olduğunu nasıl anlayacağım?'' Dediğinizi duyar gibiyim. :)
Bunun için buraya tıklayarak makalenizin kopya olup olmadığını anlayabilirsiniz. Yapmanız gereken linkteki siteye makalenizi kopyalayıp kontrol ettirmek.

6. Yazmış olduğunuz makalede önemli yerleri vurgulayın ve yazım hatalarına dikkat edin.

7. Yazılarınızı sosyal medyada paylaşın. Böylece hem ziyaretçi çekersiniz hemde çabuk index alırsınız.

''Seo uyumlu makale nasıl yazılır?'' Adlı yazımızın sonuna geldik. Bunlara dikkat ederek makale yazarsanız, tebrikler seo uyumlu bir makaleniz oldu! ;) Bir daha ki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın.

KAYNAK: http://teknolojikforum.com/konu-seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir.html Formumuza üye olursanız çok sevinirim :)