lostyazilim
tr.link

Eticaret sitesi sahiplerine soru: Kargo işlemlerini nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

11 Mesajlar 1.551 Okunma
acebozum
tr.link

freewp freewp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 94 / 82
  • Ticaret 0, (%0)
1.Direk ücret mi talep ediyorsunuz? Bu fiyat ne oluyor?
2. Alıcı öder biçimde mi gönderiyorsunuz?

wmaraci
reklam

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
Takip..

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Ben yurtdışı çalışıyorum, daha önce hiç yurtiçi satış yapmadım ama size tavsiyem ekleyeceğiniz ürünleri 3e bölün

Kapıda Ödeme - Ücretsiz Kargo - Online Ödeme gibi, en çok talebin hangi yöntemde oluştuğunu test edebileceğiniz başka bir yöntem varsa onu da uygulayabilirsiniz tabii

A - B testi diyorlar bu yönteme, test sonucunda en iyi satış verimini hangi yöntemden aldıysanız onu uygulamanız daha net bilgi olmanızı sağlayabilir

freewp freewp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 94 / 82
  • Ticaret 0, (%0)

Doruk adlı üyeden alıntı

Ben yurtdışı çalışıyorum, daha önce hiç yurtiçi satış yapmadım ama size tavsiyem ekleyeceğiniz ürünleri 3e bölün

Kapıda Ödeme - Ücretsiz Kargo - Online Ödeme gibi, en çok talebin hangi yöntemde oluştuğunu test edebileceğiniz başka bir yöntem varsa onu da uygulayabilirsiniz tabii

A - B testi diyorlar bu yönteme, test sonucunda en iyi satış verimini hangi yöntemden aldıysanız onu uygulamanız daha net bilgi olmanızı sağlayabilir

Ücretsiz kargo çok riskli. Kar oranı %20 olsa , ücret 10 lira olsa ve düşük ücretli bir şey satılsa bedavaya satılmış oluyorsun. Sorularıma cevap verebilir misin peki?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)

Doruk adlı üyeden alıntı

kapıda ödeme geri dönerse kargoyu gönderici mi ödüyor yoksa kargo şirketi para almıyor mu geri dönen maldan?

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Ücretsiz kargo aynı zamanda avantajlı da olabilir. Çünkü çoğu düşünce tembeli olan bir kitleye hitap ediyoruz bu sektörde, insanlar siparişi verdikten sonra başka hesap yapmak, kapıya ürün geldiğinde kargo ücreti olsa da tekrar ödemek istemiyor.

Fiyatlandırmayı da Maliyet + Kâr + Kargo Ücreti = Fiyat olarak hesaplarsan bedavaya satmış olmazsın.

Ücretsiz kargoda en çok dikkat edilmesi gereken şey indirim oranları.

Mesela maliyeti 5 Lira, satış fiyatı 10 lira olan bir ürünün 10 lira da kargo ücreti varsa, bu ürüne %20 indirim yaptığında satış fiyatı 16 TL'ye düşecek. Ürün maliyeti 5 lira olduğu için bedavaya iş yapmış olacaksın.

Ama maliyeti 20 lira, satış fiyatı 40 lira olan bir ürünün yine 10 lira kargo ücreti varsa, %20 indirimle birlikte bu ürünün satış fiyatı 40 TL'ye düşecek. Kargo ve ürün fiyatını düştükten sonra sana kalan para 10 TL.

Ben bu durumun üstesinden gelmek için kendimce şu yöntemi uyguluyorum,

Bir ürüne yapabileceğim maksimum indirim oranı nedir?

Kategori A - Bu ürünlere maksimum %5 indirim yapabilirim, yoksa zarar ederim.

Kategori B - Bu ürünlere maksimum %25 indirim yapabilirim, yoksa zarar ederim.

Bunları göz önüne alıp fiyatlandırma yaparsan çok problem yaşayacağını zannetmiyorum. Biraz zahmetli bir iş, her ürün için tek tek kafa patlatman gerekebilir ama işin başındayken yapılması gereken şeyler bunlar

freewp adlı üyeden alıntı

Ücretsiz kargo çok riskli. Kar oranı %20 olsa , ücret 10 lira olsa ve düşük ücretli bir şey satılsa bedavaya satılmış oluyorsun. Sorularıma cevap verebilir misin peki?

-

Ek Olarak: Kargoyu gönderen, yani biz ödeme yapıyoruz firmaya. Instagramdan satış yapıp, boş yere milyarlar ödeyen satıcılar var bu yüzden

Fatma adlı üyeden alıntı

kapıda ödeme geri dönerse kargoyu gönderici mi ödüyor yoksa kargo şirketi para almıyor mu geri dönen maldan?
Asklepion freewp Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

tgunyakti tgunyakti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Master - php developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 32 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba belli bir sipariş üzerine ücretsiz yapabilirsiniz ben 100 TL ve üzerine ücretsiz yapıyorum mesela kapıda ödeme seçeneğinde kargo firması ekstra ücret alıyor kapıda ödeme bedeli genel olarak siparişler kredi kartı ile isteniyor %70 k.kartı %20 Kapıda ödeme %10 Havale Havale içinde %2 indirim uyguluyorum Çünkü komisyon yok ve para direk hesabınıza geçer k.kartında %2 civarı tek çekim için ödersiniz birde para hesabınıza hemen geçmez Başka merak ettiğiniz soru olursa sorabilirsiniz
freewp

kişi bu mesajı beğendi.

www.devaevi.com.tr - www.saglikvesiz.com

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)

tgunyakti adlı üyeden alıntı

Merhaba belli bir sipariş üzerine ücretsiz yapabilirsiniz ben 100 TL ve üzerine ücretsiz yapıyorum mesela kapıda ödeme seçeneğinde kargo firması ekstra ücret alıyor kapıda ödeme bedeli genel olarak siparişler kredi kartı ile isteniyor %70 k.kartı %20 Kapıda ödeme %10 Havale Havale içinde %2 indirim uyguluyorum Çünkü komisyon yok ve para direk hesabınıza geçer k.kartında %2 civarı tek çekim için ödersiniz birde para hesabınıza hemen geçmez Başka merak ettiğiniz soru olursa sorabilirsiniz

konu sahibi kusura bakmaz umarım bende merak ettiklerimi soruyorum,eticaret sitemizden satış yapmak için belirli bir şirketimizin olması mı gerekiyor?şirket olmadan bu işi yaparsak cezası varmıdır?

tgunyakti tgunyakti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Master - php developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 32 / 14
  • Ticaret 2, (%100)

Fatma adlı üyeden alıntı

konu sahibi kusura bakmaz umarım bende merak ettiklerimi soruyorum,eticaret sitemizden satış yapmak için belirli bir şirketimizin olması mı gerekiyor?şirket olmadan bu işi yaparsak cezası varmıdır?

Fatura kesemediğiniz içi yasal olmaz öncelikle ama birde sanal pos alamıyorsunuz şirket olmadığınız zaman ayrıca şirket açtıktan sonra belli bir süre geçmesi gerekiyor hemen sanal pos vermiyorlar 6 ay ile 1 sene arasında şirket kurulu olması gerekiyor sitenizi banka inceliyor ve onaylarsa pos veriyorlar bura bu zaman geçene kadar payu ve benzeri sistemler kullanabilir sizin ama bunlarında komisyonu biraz fazla bizde ilk seferde mecbur kalıp kullandık çünkü dediğim gibi siparişlerin %70 i k.kartı ile geliyor sanal pos olmazsa satış yapamazsınız. Göründüğü kadar kolay değil çok uğraştıran bir iş bir iki kişi ile olabilecek gibi bir şey değil tabiki yapabilirsiniz ama bir süre sonra takılıyorsunuz hiç bir işiniz ilerlemiyor ve opencard gibi bir sistem kullanıyorsanız mutlaka php bilen bir elemanınız olması gerekiyor piyasadaki modüller genelde tam olarak işinize yaramıyor bazen yeni bir modül yazmanız gerekiyor bazende editlemek gerekiyor paralı bir sistem alırsanız bilginet gibi bir sistem (yıllık 1500 Tl gibi bir rakamla başlıyorsunuz ama içine girince işiniz biter :D herşeye ayrı para istiyorlar malesef örneğin muhasebe prograamı yapmak istedik ilk sitemizde bilginetti bize dedikleri şuydu sizin paketiniz small paket bu paketle bu programı ekleyemezsiniz ekleyebilmeniz için large paket olmanız gerekiyor bunu fiyatıda 5000 tl yıllık ayrıca bizim istediğimiz programı kurabilirsiniz onunda en uzcuzu 6000 tl civarıydı daha bitmedi bir seferlğe mahsus muş Allahtan entegre ücreti istediler 4000 tl :D ) yani daha anlatmakla bitmez bu işler çok sıkıntılı......

www.devaevi.com.tr - www.saglikvesiz.com

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
tgunyakti şuanda maliye kaydım var ama bu kapatacam bankalarında bana post cihazı vereceğini hiç sanmıyorum kredi kartı bile vermiyorlar kırmızı çizgideymişim :) çok sıkıntılı bir işmiş bu acaba incir benzeri bir bayilikli siteyle mi çalışsam risksiz kayıtsız şartsız ..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al