Aslında 60bin TL bir iş yapmak için iyi bir rakam gibi gözükse de, param var diye iş fikirleri aramak biraz tehlikeli bir durum.

Sizin veya parayı değerlendirecek aile bireyleriniz den birinin belirgin bir özelliği olmalı ki o özelliğe yatırım yapasınız. Gerçi bu da bir yerde tehlikeli bir durumdur. Yani atıyorum abiniz çok iyi bir mobilyacı diye bir mobilya atölyesi açarsanız, yönetim konusunda eksikleriniz varsa muhtemelen 2-3 sene sonra abiniz eski iş yerine geri dönecektir. Hatta açtığınız atölye için yaptığınız masrafları ödemek içinde fazladan 1-2 sene çalışması gerekebilir.

Demek istediğim sizin bir deneyiminiz yoksa ve sadece paranız olduğu için bir iş yapmak istiyorsanız, bu büyük bir hata. Siz miras ortaklarınızla bir araya gelerek o parayı bir ev almak, arsa almak gibi bir şekilde değerlendirirseniz bu sizin için daha karlı olacaktır. 60Bin TL ile bir ev alamazsınız belki ama ön ödeme yaparak geri kalan taksitlerini ödeyebilirsiniz. Ya da bir bankadan 6 Bin TL civarında faiz almakta mümkün, siz değil demişsiniz ama bir bankanın sitesine girerek hesaplayabilirsiniz. En para sisteminden hesaplayabilirsiniz mesela.

Yani kısaca, bu işi mutlaka yapmalıyım bana para lazım diyenler, param var ne iş yapmalıyım diyenlerden daha başarılı olurlar. Çünkü ne yapması gerektiğini bilirler.

Paranızı bağlayın bir yere ve kendinizi bir alanda geliştirmeye odaklanın.

Tabii bu benim düşüncem!