teşekkürler yani bu işi yasal olarak yapmak için 2500 liralık bir bütçem olması lazım bunları yaptıktan sonra yasal e ticaret sitesi açabilirim demi :) Ayrıca ben bionluk gibi site açmayı düşünüyorum. Komisyon alıcam faturayı nasıl yapıcam peki.
Benim anlattığım daha ilk adım. Ne yapacağınızla ilgili değişir bu fiyat. Satışınız belirli seviyeye gelince ve şirket sermayesi ve kazancı belirli bir limite gelince şirket şeklinizi değiştirmeniz gerekir yasal olarak daha fazla vergi vermeniz gerekir. Bu söylediğim en basit şirket olma kuralı. Bahsettiğiniz şekilde hiç tecrübem olmadı ama ikili bir sözleşme olması gerekir sanırım. Yani komisyon alacağınız kişiyle yaptığınız bir söleşme. Bir diğeri komisyon kesip para ödeyeceğiniz kişi içinde yasal bir yükümlülük taşımak gerek diye düşünüyorum. Dediğim gibi hiç bu şekilde çalışmadım ama ister para alın ister verin ister komisyon alın bunları yasal bir yükümlülük iş anlaşması sözleşme ve vergilendirmeye tabi tutmanız gerekir. Nasıl olduğunun ayrıntısını sizin iş modeli için tam olarak bilmiyorum.