1. Meal ve tefsir okuyun. https://www.youtube.com/watch?v=l5ffUw78qHw
2. Kimseyi hadis inkarcısı ya da kafir-müşrik ilan etmeyin. Her zaman sahiplenen tavra sahip hoşgörülü insanlar olun.
3. Şimdiki ilahiyat fakülteleri veya liseleri gibi imamlık kurumunu "iş garantili meslek" olarak görmeyin. Bu işler yalnızca Allah rızası için yapılan işlerdir. Peygamberimiz bile din üzerinden para kazanmamıştır. Ticaret yapmıştır.
4. Şahsen Emre Dorman, Caner Taslaman, Mehmet Okuyan, Mustafa İslamoğlu gibi isimler dine daha iyi hizmet ediyor diye düşünüyorum. Masal anlatmak yerine insanlara Allah'ın varlığının kanıtlarını getiriyorlar. Kesin takip edin diyemem ama ne anlattıklarına bir bakın.
5. Din bilgisini geliştirmek isteyen kişi bir konuda bir sürü farklı yorum bulacaktır. Örneğin "kabir azabı var mı?" sorusuna bir kısım yok diyecek bir kısım var diyecek. Kararı senin araştırmaların sonucu aklın verecek.
6. Ben bir din araştırmasına ilk giriştiğimde önce bir yaratıcı var mı bunu kavramaya çalıştım. Big Bang, Kuantum, Hassas Ayar, Akıllı Tasarım gibi konulara bir bakın.
7. Bu dünyaya boş yere gönderilmediğimizi, bir amacımız olduğunu, Allah'ın bizden istediklerinin yine bizim yararımıza olduğunu bilin.
Fikirden korkan adam mıdır?
Allah hepimizin yardımcısı olsun.