CezaLet adlı üyeden alıntı

Tavsiyem, tiyatro oyunu yazın. Ben 2 sene art arda bir şenliğe oyun yazdım, birde yönettim. Tiyatro oyunu yazmak çok zordur, yani yazmakla ilgisi olmayan, hayal gücü olmayan biri için çok zordur. Sizin gibi biri içinse sadece zordur ve benim gibi :) Hangi yazarı koyarsanız koyun yine zordur derim, çünkü bu iş zordur ve herkes yapamaz :) Deneyen bilir zaten, böyle tıkanıp bakarlar ekrana. Heves edilip yapılan bir şey değil çünkü bu. İstemeniz gerek.

Her neyse, dediğim gibi tiyatro oyunu yazın, güzel bir hikaye bulun. Bir yere verin ve sergilensin. Bir yere verin diyorum çünkü 0 bir oyunu oynatmak isteyen yüzlerce yönetmen dolu etrafta. Şehir tiyatroları yani. Hiç olmadı benim bulunduğum yerdeki tiyatro atölyesine verebilirsiniz. Gelir izlersiniz ne yarattığınızı. Emin olun, en az kitap bitirmek kadar haz verecektir. Yazdığınız şey beden bulacak insanlar onu 2 saat boyunca takip edecek ve anlayacaklar. Birde ders çıkaracaklar, yorumlayacaklar, size başka gözle bakacaklar. Bunu tatmalısınız...


O kadar şey yaptım hiç aklıma oyun yazmak gelmedi.. Sağolun... En yakın zamanda bir şeyler yazmayı düşünüyorum... Bu arada oyunlarınızı hangi atölyeye veriyorsunuz ?