Korkmaz adlı üyeden alıntı

Enflasyon 2000 den öncede bilinen bişeydi.

Marketten pazardan alışveriş yapanlar yine iyi biliyor enflasyonu

Ben çok iyi biliyorum mesela ne kaç paraydı kaç para oldu ortada. Ufaktan araba alıp satıyorum 3 ay olmadı 13 bine aldığım araba şu an 17 bin ediyor , geçen sene 18 e sattığım araba şu an 22-23 bin, 25-28 liraya aldığım et 40-45 lira , ortalama bir sucuğun kilosu 50-60 lira, tavuk kanadı bile 15 liradan satılıyor daha ne olsun yani ? Aynı paraya sınırı geç hangi tarafa gidersen git et alabiliyorsun.
Pirinç bulgur fasulye gibi tüm bakliyatlar 2-3 kat arttı, yediğimiz içtiğimiz ne varsa 2-3 kat arttı, benzin 4.5 lira.

İnternet gelirimin büyük bir kısmı döviz olmasına rağmen ay sonu elime kalan para sürekli her geçen ay azalıyor, her alışverişe gidişte her şeyin biraz daha pahalılaştığını görüyorum.

Geçen forumda ki konularda gördüm, hava çok sıcak nasıl serinleriz konusunda banyo tavsiyelerine 100 lira fatura geldi babam duşu yasakladı diyenler var, daha neyin ekonomisi iyi allah aşkına ?

Bekar olan ekonomi iyi diyen gerçeklerden habersiz insanlar varsa hemen yazalım

Kiram 550 idi 600 oldu Sancaktepede varoş bi bölgede yaşıyorum öyle site mite değil mahalle arası medeniyete 3 vesait bir yer.
Evin 1 oda ve salonunun petekleri açık bir de mutfak ve sıcak su, yılın minimum 6 ayı en düşük ödediğim fatura 350 lira civarı, ailemle birlikteyken 3+1 yakıyorken 550 600 de doğalgaz ödüyordum çocuk var ve idareli kullanma ihtimalim de ne kadarsa o kadar idareli kullanıyorum.
Elektirik su 150 lira, internet 75 lira
Market alışverişi pazar vs. aylık minimum 700 lira
Daha ne yol parası ekledim ne gaz ekledim ne kişisel giderleri ekledim ne sosyal bir aktivite ekledim, ne elbise ekledim, bunları katmadığım halde gider 2000 lira civarı

Kirada ve 3000 liradan az bir maaş alıyorsanız sadece hayatta kalıyorsunuz yani yaşam falan denmez buna

Maaşlar kaç para ? Asgari ücret 1000 lira, ortalama genel ülke maaşı da olsun olsun 1500 lira, üstü para alanlar çok küçük bir azınlık, e nasıl geliştik nasıl ekonomi iyi nasıl zenginleştik ?

Hadi forumda anket yapalım kaç kişi ailesinin senelik izninde yaz tatiline gidebiliyor ? Kaç kişi haftada 2 gün et yiyebiliyor ? Kaç kişi hayatında bir kez olsun yurt dışı seyahatine çıkabiliyor ? Kaç kişi bırak yurt dışını ülkesinin güzelliklerini görebilmiş ülkesinde farklı bir şehire turistik amaçlı geziye gidebiliyor ? Kaç kişi ailesiyle ayda bir kaç kez dışarıda yemeğe gidebiliyor ? Banka borcu olmayan kaç aile var çevrenizde ?

Yani bütün bunları de bırakın rakamlar ortada 2008 e kadar ciddi iyileşme olmuş zaten kimse bunu inkâr etmiyor, sonrasında geri sarmışız hatta beter konuma gelmişiz. Kişi başı milli gelirde ciddi gerileme oldu herkes her şey her analiz mi yalan söylüyor ?