Kakarotto adlı üyeden alıntı

Peki o zaman şöyle söyleyeyim, atıyorum;

Diyelim ki ben uzuuunca süredir bir projeyi kodlamaya çalışıyorum. Daha sonra bu fikir ben henüz bitirmeden başkasının aklına da geliyor ve o kişi de fikir isteyen herkese sağda solda bu fikirden bahsediyor. Bu fikirden bahsettikçe insanların her biri bu fikri yapmaya çalışıyor ama ya eline yüzüne bulaştırıyor ya da azıcık sabır dahi etmeden projeden vazgeçiyor ve projenin kalitesini düşürüyor.

Yani demem odur ki, fikir insanın en değerli şeyidir. Her yerde her zaman söylenmemelidir. Özellikle de potansiyeli yüksek şeyler. Çünkü elin veletinin teki ortaya çıkıp o fikri perişan eder o fikri gerçekten yapabilecek insanların önüne geçer, onları engeller.

Bu yüzden her yerde proje fikirlerinin söylenmesine karşıyım ben. Senin aklında bir fikir olsa ve ben önüme gelen her yerde senin yapmaya çalıştığın o fikri söyleyip fikrin bütün kalitesini bitirsem ne olacak? Bana içinden sövmeye başlayacaksın.

Ha yanlış anlama, fikrini kimseye söyleme demiyorum. Bazı fikirleri kendin yapamazsın ama yapabileceğine gerçekten inandığın kişiye satarsın veya söylersin. Ama public bir ortamda fikirler değerini kaybeder. Burada peşinden gidenlerin sayısıyla dünyayı değiştirecek fikirlerden bahsetmiyoruz sonuçta.


lafı çeviriyorsunuz veya ben sizi yanlış anladım şimdi şu şekilde

ne kodlama var ne para var ne tasarım var ee yapamıyorum birine açıkca yapabilirsen al yap derim

AMA PROJE bitme aşamasındayken fikri niye vereyim onu anlamadım

özürdileyerek diyorum yapamıyorsam hiç bir şekilde yapamıyorsam karşılıksız veririm çünkü paradan önemli çok şey var