armoniy adlı üyeden alıntı

lafı çeviriyorsunuz veya ben sizi yanlış anladım şimdi şu şekilde

ne kodlama var ne para var ne tasarım var ee yapamıyorum birine açıkca yapabilirsen al yap derim

AMA PROJE bitme aşamasındayken fikri niye vereyim onu anlamadım

özürdileyerek diyorum yapamıyorsam hiç bir şekilde yapamıyorsam karşılıksız veririm çünkü paradan önemli çok şey var


Lafı çevirdiğim yok.

Diyorum ki, ben senden habersiz uzuuuunca süredir Facebook'u kodluyorum ve bunun ileride çok fazla bir şekilde tutacağına inanıyorum.

Daha sonra sen evde tv izlerken tıpkı benim fikrime benzer, hatta aynısı denecek bir fikir buluyorsun ama "yaa ben bunu yapamam ki zaten, internette söyleyeyim ,yapan yapsın!" diye düşünüyor ve WMAracı'na giriyorsun, mesaja yazıyorsun.

Daha sonra elin veletinin teki geliyor ve "aa güzel projeymiş" diyor ve senin yazdığın bu projeyi hemencecik hiç özenmeden Wordpress kullanarak, çalıntı temayla falan yapıyor ve fikrin "can alıcı noktalarını" da sitesine ekliyor. Yani fikri fikir yapan en önemli noktaları da sitesine ekliyor.

Ama aylar geçiyor ve adamın sitesi tutmuyor. Gelen geçen görüyor ki, projede iş yokmuş, işe yaramazmış.

Daha sonra ben o kodladığım Facebook projesini açıyorum ama siteye giren herkes, "falan falancadan esinlenilmiş bir fikir, bi cacığa yaramaz" diyor ve hemen önyargılı bir şekilde siteden çıkıyor.

Şimdi sen burada iyilik mi yapmış oldun, kötülük mü?

Demem odur ki, aklınıza gelen fikir emin olun ki ilk sizin aklınıza gelmedi. Bunu public ortamda açarak onların geleceğiyle de oynuyor olabilirsiniz. Ha mesela bi adam proje isterse, gider ÖM'den ya da farklı bir yolla ona söylersiniz. Public yani halka açık ortamlarda paylaştığınız şeyler değer kaybeder.

Bu sefer anlamışsınızdır umarım.

Her neyse, benim tutacak bir projem varsa ben "söylemem". Söyleyeceksem de bunu yapabileceğine inandığım önemli girişimcilerle iletişime geçer onlara söylerim. Fikrimin elin çocuklarının elinde perişan olmasına izin veremem sonuçta foruma kayıt olamayan onlarca çocuk okuyordur bu mesajı. Öbür tarafa götürmeyeceğim, ama perişan olmasına da izin veremem.