LikeSend adlı üyeden alıntı

Çok yanlış düşünüyorsunuz.

İnsanlar işler iyiye giderken umut varken akpye her zaman destek oldular, yetmez ama evetçiler neydi mesela ? oyu %50 lerin üzerine nasıl çıktı sanıyorsunuz ?
Şimdi ise kötü yönettiklerini çaldıklarını adaletsiz davrandıklarını vs. herkes kendince bir sebeple istemiyor ve haklı olarak da anayasal hakkını kullanarak başka bir partiye oy veriyor

Chp'ye hayat boyu yemin ederim ki tek bir sefer dahi oy vermedim, şu an için ise iyi bir alternatif olarak görüyorum, söylediğiniz gibi kötü şeyler yapacak kimse kalmadı artık o partide hepsini elediler partiden uzaklaştırdılar. Parti içinden bir çok vekili de yakından takip ediyorum ve böyle bahsettiğiniz gibi şeylere asla izin vermeyeceklerine de eminim. Zaten yapsalar 2. seçim %70 80 lik bir akp hükümetinden bahsediyor oluruz, kendi topuklarına neden sıksınlar ki ?

Chpli vekillerin verdikleri önergeleri sonuçlarını nasıl haklı çıktıklarını bir çok kez gördük, ben başarılı olacaklarına da inanıyorum, ha aralarından elbet kötüleri de çıkacaktır fakat genel olarak partinin çok değiştiğini iyi bir kadro oluşturduğunu düşünüyorum.

Ben bunlar giderse her şeyin iyi olacağına eminim, varlıkları kaos nedeni haline geldi, her seçim öncesi insanları birbirine düşman ederek iç savaşın eşiğinde yaşatıyorlar ülkeyi. Mhp Hdp arasında bile Akp - Diğerleri kadar keskin çizgiler yok, kendinden olmayan herkesi vatan haini terörist ateist solcu bilmem ne ilan ederek devlet yönetilmez.

Ekonomi kötüye gidiyor, iç savaşın eşiğindeyiz, komşu ülkelerin tamamıyla düşmanız, suçluların yapanın yanına kâr kalmış yolsuzluklar var paramız çalınıyor, yargılamaya kalkan hakim savcı anında görevden alınıyor cezalandırılıyor.

Yani bir ülke daha kötü nasıl yönetilebilir ki ? Bunlar giderse gelen halkı mı tarayacak ne yapacak da bunlardan kötü olacak ?

Ben artık gitmeleri gerektiğini düşünüyorum, ülkenin çok kötü yönetildiğini sürekli bir pkk bir paralel bir amerika bir almanya kandırılacaklar tarafından yönetilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Zaten ülkenin hali de her şeyi açıklıyor iyi yönetilen ülke bu durumda mı olur ?

Tabi herkesin kendi görüşüdür

Ek Olarak:

Kıyaslamak doğru değil ama İsviçrede yaşayan halamın oğlu yaz tatilinde 1-2 ay çalışıp araba alıyor ve Makedonyaya yaz tatiline gidiyor yine aynı maaşıyla :D
Motor telefon falan söz konusu dahi değil, günlük harçlıklarıyla alabildikleri şeyler bunlar :D

Ben 13 yaşından beri çalışıyorum, hatta 8-9 senemi haftasonu da çalışarak çift iş yaparak geçirdim böyle olduğu halde ilk arabamı 2013 yılında aldım o da internetten kazandığım para olmasa bi 10 sene daha araba maraba alamazdım :)


Dolara geçmeyelim bence Amerikalılara da yazık onu da değersizleştiririz


AKP'nin gitmesi şuan için çözüm değil. Aynı şekilde CHP'nin bu ülkenin yönetimini ele alması da hiç kulağa hoş gelmiyor. Şuan sevmediğiniz AKP ile CHP'nin hiçbir farkı yoktur. AKP ne kadar muhafazakar kesime yönelik çalışmalar yapıyorsa CHP'de o kadar solcu kesim için çalışmalar yapacaktır. Ben CHP'nin söylemlerine güvenerek asla ve asla hareket etmem. Siyaset bu şekilde ilerler çünkü. Yapacaklarınla değil söylediklerinle yönlendirirsin halkı. Ve CHP, AKP'nin bu şekilde sürekli güçlendirdiğini gördüğü için aynı şekilde hareket etmey başladı. Kanmayın böyle şeylere.

Yani CHP şuanda iyi şeyler yapacak inanıyorum diyenlere gerçekten şaşırıyorum. Kardeşim sen bu halka CHP'nin yaptıklarını yediremezsin. Şuan AKP'yi ne kadar sevmeyen varsa aynı şekilde CHP'yi sevmeyen de var. Kendi geçmişiyle yüzleşmesi gerekiyor CHP'nin. Sorun zaten yönetiminde de değil. CHP'nin tabanını değiştirmeniz gerekiyor. Yukarıdakiler istediği kadar her kesimi kucaklamaya çalışsın. Taban tam tersi şekilde hareket ediyor. Başörtülere hala eziyet çektirdiklerini biliyor musunuz? Evet evet hala bu solcu zihniyet hazmediği için buldukları her fırsatta muhafazakar kesime saldırıyor. Benim gördüklerimi, gözümün önünde yaşananları bilseniz CHP'yi desteklemek aklınızın ucundan dahi geçmez :) Hala aynı zihniyetteler çünkü. Siyaset yalancılıktan ibarettir ve şuan CHP çok güzel yapıyor bunu.

Şuan ülkeyi hiçbir partiye emanet edemezsiniz. CHP'nin iktidar olması ise ortalığı tamamen berbat bir hale getirir. Bu yüzden koalisyon gerekiyor. İki parti hem muhalefet hem de iktidar olmalı ki çıkacak yasalar daha güzel denetlenebilsin. Aksi halde hergün daha kötüye gideceğiz. Umarım yeni yapılacak seçimde halkta bu şekilde hareket eder ve ülkemiz artık koalisyon ile yönetilmeye başlar.