uzun domain önermemekteyim hem güven hemde çalışma açısından
bayrampasaarcelikservisi.com/
Kısa anlaşılır net olacak keyword diye uzun alınmaz bana göre
bayrampasaarcelikservisi.com/
Kısa anlaşılır net olacak keyword diye uzun alınmaz bana göre
Buda bir bakış açısı. Fakat Klima, Kombi, Beyaz eşya teknik servis firmaları açısından o kadar önemlidir ki artık internette olmayan bir teknik servis firması kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor.
Domain adının en fazla 2 anahtar kelimeden oluşması gerekmektedir. Ayrıca uzun domainler güven vermeyen bir görüntüde olduğunda çok fazla ilgi görmezler. Kısa akılda kalıcı bir domain ile içeriğinizi özgün tutun anahtar kelimelerinizi her sayfada farklı olacak şekilde düzenleyin. Başlangıç için idealdir.
Maalesef ki iki kardeşimize de bu konuda katılamayacağım. Bunun nedeni de Piyasada neredeyse domain kalmamış. :D
klimaciservisi.net
klimaservisinet.com (Üstteki domainin çakması mı?)
klimaservis-klimaservisi.com (Kim böyle domain alır ki?)
klimaservis-tr.com (com.tr çakması. Başkası com.tr aldığından dolayı bunu almış.)
klima-servisiniz.biz (Ne jenerik, Nede akılda kalıcı. İş yapıyor mu? Önemli olan bu.)
servisiiz.com (Domain satın alır iken hatamı yapmış? Yok canım servisiyiz, servisiz, dolu olduğundan bunu almıştır.)
bursa-arcelik-servisi.com (3 anahtar kelime ve arada - işareti dezavantaj)
gebzeklimateknikservisi.com (4 anahtar kelime. Abartmış mı?)
arcelikservisgelsin.com (Gelsin gelsinnnnn :))
bekoservisservisi.com (Bu nasıl bir Türkçe'deki kullanım.)
acilkombi.servisal.com.tr (Hastanede miyiz?)
demirdokum-servisi.org (Bu önce almış)
demirdokum-servisleri.net (Bu sonra almış)
Elbette kısa, net, akılda kalıcı domainler önemlidir. Bu konuda haklısınız.
namazlar.com (Yıllardır dokunmadığım domainim.)
silahbilgi.com (Çok üşengecim. Böyle bir domain başkasında olsa)
Yalnız şunlarda gerçek.
Zamanında sırf Google ve diğer arama motorlarında çıkmak için o kadar işlere bulaştılar ki. Birçok "vip domain", "jenerik domain", "kelime domain" diye bahsedelim. Kısa, net ve akılda kalıcı alan adlarını Google ve diğer arama motorlarında kara listelere soktular.
Domain bitiş tarihlerini uzatmadılar. Uzatsalarda yasaklı listede olduklarından dolayı arama motorlarında çıkmıyorlardı.
Bu domainler ya 1-2 yıl boşta kaldıktan sonra domain satın almak için ararken tesadüfen bulduklarınızı satın alarak. Sandboxtan çıkmak için başvuru yaparak, içerikleri düzgün girerek zamanla üst sıralara çıkmak için uğraşmak zorundaydınız.
Oysa en kolayı 5-10 domain satın almak çıkmasını istenilen kelimelerde aşırı derecede spam olmasına rağmen üst sırada çıktıktan sonra ekmeğini yemekti. Bu domainlerinde ömrü 6 ay bilemediniz en fazla 12 aydır. Bakınız özellikle sinema, dizi, film siteleri domainleri.
İnternetten iş yapan "sıradan" bir teknik servis firmasının abartmıyorum ortalama 5 domaini vardır. Bildiğiniz mahalle aralarında ki klima, kombi, beyaz eşya teknik servisler v.s.
İnternetten iş yapan "kurumsal" bir teknik servis firmasının abartmıyorum ortalama 40-50 domaini vardır.
İnternetten iş yapan "sözde" teknik servis firmasının abartmıyorum ortalama 150-200 domaini vardır.
444 ve 0850 ile başlayan bir çok teknik servis firması aslında teknik servis firması değildir. Bu şekilde internet üzerinden çalışan firmalar en az 100 web sitesine sahiptirler. Kendilerine internet üzerinden ulaşan kişileri kendileri ile anlaşmalı çalıştıkları mahalle aralarında ki küçük servislere yönlendirirler.
Müşteriye yönlendirdiği bu küçük teknik servis esnafı bu firmaların faturasını, Teknik servis raporunu keserler. yaklaşık olarak ta işin %30 ücreti bu firmalara gider.
Bu tarz çalışan firma ve küçük esnaf beraberce mutlu mesut şekilde iş yapar.
Müşteri her zaman mağdur olur.
Bu firmanın gönderdiği servis, Bilmem neyin beyni yanmış, kartı arızalanmış diyerek 300-400 Lira fiyat biçerken.
Mahallenizden çağırdığınız tanıdığınız bir küçük esnaf servisiniz "kapı kilidi bozukmuş 40 lira versen yeterli abla der."
Arama motorlarında neden üst sırada çıkamıyorum. Cevabı burada Konumuz dağıldı ama gerçek budur. (Google bu konu başlığı ile üst sırada keşke kendi sitemde makale olarak yazsaymışım :) )
Kimilerinin "vip", "jenerik" veya "kelime domain" dedikleri işler TEKNİK SERVİS SİTELERİ açısından önemli değildir.
Önemli olan 1. sayfada 1. sırada çıkmaktır. Kliması bozulan, kombisini yaptırmak isteyen, beyaz eşyasını tamir etmek isteyenler internette konu ile alakalı arama yapar. Çıkan sonuçlarda %60 kadarı 1. sayfa 1. sıradaki siteye tıklar. Servis çağırır.
Ne bir yazı okur. Ne bir referansına bakar. Nede sitesinde dolaşır.
Yaklaşık 606.000 sonuç bulundu "klima teknik servisi" düzenlediğim siteler ve sonuçları.
1. sıra ustaklimaci.com
14. sıra cesurteknik.com
Bu kelime anahtarında çalışma yaptığım 2 sitede "kelime domaini" olmamasına rağmen üst sıradadır.
Arama motorlarında neden üst sırada çıkamıyorum. Cevabı burada konusu ile alakalı yazdığım ilk mesajımı desteklemektedir.
Merak ettiğiniz konularda bildiğim kadarıyla sorularınıza özelden cevap yazabilirim.