Merhaba arkadaşlar, yeni açacağım site için bölümler halinde site planı hazırladım. Bu yönergelere uyarak sitemdeki gerekli işlemleri gerçekleştirdim ve yarın sitemi google'ye süreceğim. Yeni site açacaklar ve sitelerinde düzenleme yapacak arkadaşlar için düzenli bir program olduğunu düşünüyorum herkesin yararlansın kaynak belirtmeden paylaşabilirsiniz.

1. ALT YAPI

Projemiz için ilk olarak altyapı hakkında karar verdik. Hosting, tema, altyapı gibi işlemleri 1.aşama’da yapılandıracağız.

Alan Adı: Keyword veya akılda kalıcı bir alan adı seçmeye önem göstermeliyiz. Alan adı firması olarak Natro veya isim tescil olabilir.

Hosting: Hosting karasında bir çok öneri aldım. Kararsız kaldım ancak seçeceğim hosting’in reseller olmasını ve türkiye lokasyon olmasını istiyorum. Alastr, netinternet, güzel.net.tr, netiyi, aykuru gibi firmalar arasında kararsız kaldım.

Alt Yapı: Alt yapı arasında blogger ve wordpress arasında kararsız kalmıştım. Ancak wordpress’in daha profesyonel olduğunu düşündüğümden alt yapı olarak worpdress kullanacağım.

Tema: Uzun bir arayıştan sonra themeforest’in popüler olan temasını 164 TL’ye satın almaya karar verdim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2. KURULUM

Projemizin bir sonraki aşaması olarak site ve alt yapı kurulumunu maddeler halinde gerçekleştireceğiz.

Robot.txt: Kurulum ve alt yapı aşamaları konusunda her şeyi sorunsuz yapmak adına arama motorlarının sitemize girmemeleri için robot.txt dosyasını ayarlayarak arama motorları için sitemizi görünmez yapmaya karar verdim.

NS Ayarları: Hosting ve alan adını farklı firmalardan alacağımızdan dolayı name server ayarlarını alan adı panelinden hosting firmasının NS adreslerini ayarladım.

Wordpress Kurulumu: Ftp aracılığı ile wordpress sitesinden indirdiğim dosyaları public_html klasörüne attım.

Wordpress ve Tema Ayarlarları: Wordpress kategorileri, eklentileri ve tema kurulumları için ayrı bir word dosyası hazırlayarak yönergeleri madde halinde hazırladım.

Email Adresi Kurulumu: Sitemin yönetim panelinden sitem için yeni bir e-posta adresi açarak gerekli kurulum aşamaları doğrultusunda e-posta adresini yapılandırdım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

3. SİTE İÇİ SON DOKUNUŞLAR

Site için son ayarlamaları, düzenlemeleri, anahtar kelimeleri, sosyal medya hesapları gibi ayarlamaları yapılandırıyorum.

Anahtar Kelimeler: Google anahtar kelime planlayıcı’dan aranma hacmi fazla olan kelimeleri word dosyasında belirleyip onlara göre çalışmalar yapacağım.

Sosyal Medya Hesapları: Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya sitelerine kayıt olup sitem için gerekli entegreleri yapacağım.

Logo ve Banner Ayarları: Sitem için uygun olan logo ve facebook gibi sosyal medya siteleri için kapak fotoğrafını tasarımı tasarlatacağım.

Site Hız Ayarlamaları: Google gibi çeşitli sitelerden hız testleri yapılandırılıp. Resim küçültme, css ayarlamaları gibi çeşitli hız iyileştirmeleri yapılandırılacak.

Robot.txt ayarlamaları: Başlangıçta arama motorları için yapılan robot.txt ayarlamalarını wordpress için uygun hale getireceğim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. ARAMA MOTORLARI AYARLAMALARI

Gerekli site ayarlamaları ayrıntılı olarak yapılandırıldı. Son olarak arama motorlarına haber vermek kaldı.

Arama Motorları Ping Gönderimi: Google, bing, yandex ve yahoo gibi arama motorlarına pingleme yaparak sitemizden haberdar olmasını sağlayacağım.

Google Web Master Tools Kaydı: Google webmaster tools hizmetlerine kayıt işlemini yapılandıracağız.

Google Sitemap Gönderimi: Ayarlamalar yapılandırıldığına göre sitemizin sitemap dosyasını google’ye göndermek kaldı.

Google Analiz Kaydı: Google analiz sistemine kayıt olarak spam olarak gönderilen hitlerin lokasyonlarını ayarlayacağım.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

5. SEO AYARLAMALARI

Sitem için tanıtım yazıları, sosyal imleme, backlink gibi çeşitli seo işlemleri için hazırlıklar yapmaya karar verdim.

Paravan Blog: 7 farklı blogdan her birine farklı makale yazarak siteme link vermesini sağladım.

Sosyal İmleme: Pr değerleri yüksek ve popüler olan sosyal imleme sitelerinde sitemi tanıttım.

Backlink Çalışması: Pr değeri yüksek olan sitelerden backlink çalışmaları yaptım.

Tanıtım Yazıları: Bazı sitelerden tanıtım yazıları alarak seo için son aşamalardan birini tamamlamış oldum.

Yanlış ve hatalı bilgiler hakkında konu altına yorum yaparak düzenleme yapabilirim. Herkes yararlansın.