Aslında Türkiye için utanç verici bir durum.Dünyanın her tarafındaki olaylar basında yer alıyor.Bu olayda muhakkak ki dünya basınında yer almıştır.
Bence şöyle olmuş olabilir:
Turist suları devirir ya da yanlışlıkla döker.Esnaf zararım var deyip yüksek miktarda para ister.Vermek istemeyen turiste birkaç tane vurup,göz korkutup para almaya çalışır.
Güçlerinin yettiklerine karşı esnaf dayanışması var ya...20'ye yakın esnaf toplanır.Elleri bomboş olan bir turiste (gerekirse kendi insanına fark etmez) sandelye,sopayla vurmaya başlar.
Turist önce şaşırır,sonra kendine gelir ve karşılık verir.
Kimi medya da "sarhoşmuş" der.Başka nasıl bir bahane bulacaklar ki ? Güvenlik kameraları her şeyi gösteriyor.Aslında sarhoş denmesi acınası,komik bir olaydır.Sarhoş insan onca kişiyi yere 1.80 seriyorsa,ayık olsaydı onlara neler yapmazdı ki ?
Devam:
Olaya karışan esnaf,tüm Türkiye'ye,Dünya'ya ve çevresine rezil olur.Sonradan muhabbetini yapacakları "ben 2 yumruk salladım;ben tekme attım;hahahaha" deme keyifleri de gitti.
Aslında ciddi bir durum;çünkü:
Bu insanlar Türkiyeyi bir kez daha rezil ettiler.Sonra çıkıp" biz mal satamıyoruz,turizm bölgesindeki esnaf iş yapamıyor."demesinler.
Türkiye ve turizm acenteleri de tanıtımlara boşuna o kadar bütçe ayırmasınlar.Böyle olaylar,ülkemizin ve insanımızın itibarını düşürüyor.Turist neden gelsin ki?
Adli makamlar bu kişilerden hesap sormalı.En başta esnafın orantısız güç kullanma durumu var.
Güldüm:
Yumruğu yiyip yere uzanan insandan sonra, iri yarı sakallı olan kişide birden boksör kesiliyor.Ayrıca keşke dışarda bu turistin birkaç boksör,tekvandocu arkadaşı olsaydı da bu insanlar şunu hatırlasaydı:"her kuşun eti yenmez."
Allahtan birileri adamı bıçaklamadı ya da silahla vurmadı.
Bu arada koreli bayan turistleri,Çinli sanıp saldıran cengaver,gözüpek (!) geçleri de unutmayalım.