exp1239 adlı üyeden alıntı

:D alın teri önemlidir de günah değil bildiğim kadarıyla buyrun : http://www.haberturk.com/polemik/haber/807219-milli-piyango-gunah-mi




'Devlet yapıyor, haram sayılmaz'
PROF. DR. BEYZA BİLGİN (İlahiyatçı):

Türkiye'de resmi görüş Diyanetin. Onlar da geçmişte "Bu devletin eliyle yapıldığı için kontrollüdür, kumar olarak algılanamaz ve haram sayılmaz dolayısı ile kişisel olarak da kimseye zarar vermez" gibi bir açıklama yapmıştı. Ben de Diyanetin görüşüne katılıyorum.



Devlet oynatıyorsa az harammış, yok haram değilmiş lafa bak, maaşını ben versem ben oynatırsam helal diyecek herifler bunlar, kimse bunların sözüne bakmasın. Diyanetin de nasıl bir kurum olduğunun kanıtı işte.

Piyango da kumardır ve haramdır, haram olmasının sebebi çalışmadan kazanmak da değil hastalığa neden olup kazancını kumara yatırarak para kazanacağı yanılgısına düşürmesi, perişan edene kadar yakandan düşmemesidir. Emeğinle kazandığını boş yere kaybettirip, geri kurtarabilmek için seni olmayacak şeylere sevketmesidir. Kumar mutsuzluktur bir kere bulaşırsanız uzun süre mutluluk nedir huzur nedir unutursunuz. İnsan ilişkileriniz bozulur, akıl sağlığınız bozulur, maddi varlıklarınızı kaybedersiniz, sevdiklerinizi kaybedersiniz ...

Şuna helal diyen herif hoca falan olamaz, dünya kumarı hastalık olarak görüyor insanların başına bela olduğunu biliyor bununla mücadele ediyor, kumarın küçüğü büyüğü siyahı beyazı pembesi yoktur, zaten ufaktan yaaa 3 liradan ne olacak zaten fazla oynamam diye başlatır kendine çeker, kendinizi maaşınızı 1 gecede harcar durumda bulursunuz.

Kumardan para kazanılacağını, zengin olacağını, böyle bir ihtimal olduğunu sanan varsa özelden bana yazsın, öyle olmadığını öyle düşünüp evinden bile olan örneklerle güzelce izah edebilirim. Kumarda kazanacak stratejiler geliştiren şanslı ve sabırlı olan ve bu zekaya sahip olan insan zaten asla kumar oynamaz. 5 koyar kaybedersiniz onu kurtarayım derken 500 daha kaybedersiniz sonra hayatınızda sahip olduğunuz her şeyi kaybedersiniz. Kumar sanıldığının aksine aptal insan işidir.

Kendinize hakim olamayacağınızı düşünüyorsanız, iradeniz zayıfsa zevkine dahi bu işe bulaşmayın. Hiç farkına varmadan kendinizi dipte bulursunuz.

Yazdıklarımın akşamki çekilişle bir alakası yok, hoca diye bahsedilen kişilerin haram değil yönünde görüş belirtmelerine karşı yazdım. 1300 yıldır kafalarına göre haram helal uydurmaktan bıkmadılar.

Kimsenin oynamasına da lafım yok nihayetinde günahsız değiliz hiç birimiz, burada konu insanın günah olduğunu bilerek yapması var aksini uyduran hocalara uyarak yanılması var bu yüzden açıklama gereği duydum. Böyle bir soruyla karşılaştığınızda Kurandan başka klavuza aldanmayın, devletin maaşlısı devletin aleyhine tek bir kelime edemez, bir başkası kendi çıkarlarına ters düşüyor diye doğruyu saklayabilir, muhatabımız sadece kitaptır.