Bu konunun açılma sebebi belli.
Bu ülkede beğenmediğiniz bir şeyler varsa değiştirmek için elinizi taşın altına koymalısınız. Değiştirmek derken daha kötüye götürmek için değil de geliştirmek için. Beğenmeyenler yolu, köprüyü, hastaneyi, hava alanını kullanmaz olur biter. Ülkenin bir çok yerinde hükümet yanlısı olsun muhalefet yanlısı olsun rüşvet, torpil, rant, hırsızlık, şiddet vb. konularda haberler yayınlanıyor. Toplumun hastalıklarını iyi tespit edip ona göre ilaç vermek lazım. Ülkemiz gelişmekte olan ülkeler arasında mı? Evet. Gelişmiş ülke olur mu? Kendi enerjisini üretip, kendi ekonomisini çekip çevirdiğinde, ülke olarak başka ülkelerde dış sermaye olduğunda, yani kapitalist deyimle sömürgeci olduğunda olur. Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa sömürgeci tutumunu halen sürdürürken ve bunu ülkemizin aleyhine kullanırken, halen kendi ülkemizi yıkıcı eleştirip o şerefsizlerin ekmeğine yağ sürmek oldukça yanlış bir tutum.
Toplam kalite yönetimi ne sahip idarelerde eleştiri (muhalefet) masaları kurulur ve yapılan icraatların eksik ve hatalı kısımları idareye bildirilir. Bu şekilde kurumlar ilerler yani gelişirler. Her olumsuz durum karşısında toplumun sert ve kırıcı tepkiler vermesi tepki olarak da şiddet doğurur diye düşünüyorum. Evet hükümetler de eleştirilir. Ama devleti kendi vatandaşları eleştiremez. Beğenmeyen beğendiği yere gider.
Hükümetler sonuçta doğru veya yanlış bir yöntemle de olsa halk tarafından seçiliyor. Halk sesini duyurmanın yolunu bulur. Burada biz teknolojiyi kullananlara ve üeetenlere büyük iş düşüyor. Sosyal sorumluluklarımız arasında doğru bilgiyi öğrenmek ve iletmek var. Bunu unutmamalı ve sabırla çalışmaya devam etmeliyiz.
Yazım hataları olabilir. Telefondan yazıyorum. Kusura bakmayın.