scartz adlı üyeden alıntı

Çoğu aile göndermesinde haklısınız. Fakat yeni birşey gelmiş hiç değilse artık bu sene liseye geçen öğrenciler eğer Tercih ettikleri okullardan hiçbiri çıkmazsa direk imam hatipe yollanmıyor, açığa alınıyor.

Fikrimce böylesi daha iyi olmuş. Benim sözüm isteyerek imam hatipe gidenlere, isteyerek gidenler için bişey denmez. Herkesin kendi hayatı onu demek istemiştim.

Saygılarımla


İsteyen istediği okula gitmeli bunda hiçbir sıkıntı yok.. Şimdiki sistem ise sana ya açıktan oku ya da imam hatip ile oku diyor... Yine üniversite de değiştirmek üzerine ortaöğretimi imam hatip ile tamamlayanlar var... Ülkede ihtiyaca göre bu okullar açılmalı... Siz hep imam hatip açarsanız dolaylı olarak zorunlu kılmış olursunuz... Bir ilçede birkaç tane imam hatip varken fen, sanat, spor lisesi vs. ya 1 tane ya da hiç yok... Ailelerin zorla okutmasından bir hayır gelmez. Zorla okunan bir bölümden ne kişiye ne de topluma bir yarar gelmez.. Birçok üniversitede matematik, fizik, kimya, biyoloji vb. bölümler kapatılıyor.. Bu şekilde acayip gelişiyoruz...