Merhaba,

Google'da sitenizi ilerilere taşımak ve yükselmek mi istiyorsunuz? Bunun için yapılması gerekenler neler? Birlikte bir göz atalım.

Kendi web sitemde denediğim ve olumlu olarak sonuç aldığım bir iki kelimede nasıl yükseldiğini sizinle paylaşacağım.

Google yeni 2015 algoritmasında kullanıcı odaklı geliştirmeye teşvik eden algoritmik yapısını biliyorsunuz. Bu kullanıcı odaklı algoritma; kullanıcının siteye girişi, site içerisinde gezdiği zaman ve, sitenin her linkinin kalitesini ölçmektedir. Bu da Google'nin Phantom 2 olarak isimlendirdiği algoritmasıdır.

Google yeni güncellemesinde sitenin kalitesine göre hareket eder. Google kullanıcının arama yapısına göre web sitelerini şekillendirir.
Örneğin bir web siteniz var, sağdan soldan kopyalama bilgiler girerek, içerik giriyorsanız, bu Google tarafından çok sevilmez ve belirli bir süre sitenizi ortanın altında kalite olarak nitelendirir. Google'a kendinizi sevdirmek istiyorsanız tamamen doğal olarak içerik oluşturmanız şarttır. Yazdığınız içerikler sizin cümleleriniz olmalı. Örneğin; bir bir teknoloji haberini okuduğunuzda oradaki gördüğünüz haberin aynısını kendi cümlelerinizle, kendi bakış açınızla ele alabilirsiniz.

1. Nasıl Sıralamalara Girebiliriz?

Öncelikle sıralamaya girmek istiyorsanız, sitenizin tamamen link uyum kontrolü olmalıdır.

Link uyumluluğu, alan adı ile sitenizin açılması, hatta keyword'lerinin alan adıyla uyumlu olması demektir. Örneğin, teknoloji haberleri odaklı bir siteniz varsa, bu kelimenin sitenin domain adında olması ya da domain adında yoksa bile, key ve açıklamada olması gerekiyor.

Sanalkurs.net sitesini ele alırsak, sanal kurslar olarak adlandıralım, key ve açıklamaya "ücretsiz Photoshop, ASP.net, PHP, Wordpress, vBulletin, kursları" yazmak iyi bir adım olacaktır. Keyword olarak ise, "wordpress sanal kurs, vbulletin kursu, sanal php kursları" gibi kelimeler girilebilir.

2. Google Orijinal Yazılmış Makaleleri Sever

İnsanlar sürekli makale yazdırır, sitelerinde makale yayınlarlar. Sitenizin istediğiniz kelimede çıkmasını, index sayısının yüksek olmasını istiyorsanız, Google tarafından sevilen bir iki sitede makalenizi hazırlayıp yayınladığınızda, Google sitenizi referans gösterilen bir site olarak nitelendirir.

3. Link Değişimi

Link değişimi önemlidir. Sıralamızı önemli derecede etkiler, yalnız link değiştireceğiniz web sitesinin, sizin web siteniz ile aynı içerikte olmasına özen göstermeniz gerekir. Bu sizin %60 oranında hızlı yükselmenize yarıyacaktır.

Google üzerinden Blogspot ve Wordpress tarzı sitelere girip alt sayfalarına yorum bırakın, yorum bırakırken, makale yazıp, o şekilde yorum bırakırsanız işinize yarıyacaktır.

Örneğin, sitenizin ismi sanalkurs.net ve üzerinde çalıştığınız kelime de 3D Max Eğitimleri ise; (Kaliteli ders konusunda 3D Max Eğitimler'i veriyorlar, gayet de başarılılar, isteyen arkadaşlar 3D Eğitimler'i öğrenmek istiyorlarsa katılsınlar.)


Ben iki ay öncesinde, vBulletin ile alakalı bir web sitesi aldım, iki ay önce hafif kelime bazlı çalışmalara başladım, şu an istediğim yerdeyim.

Sorgulanan site ikinci sırada yer alıyor. Toplamda ise 1 sonuç içerisinde yer alıyor. (Kelime : vbulletin yardım)

Sorgulanan site 8. sırada yer alıyor. Toplamda ise 1 sonuç içerisinde yer alıyor. (Kelime : vbulletin forum )