LikeSend adlı üyeden alıntı

Şimdi zaman ayak uydurma olarak yorumlarsak çok ayrı bir konu olur. Bahsettiğim şey bu değil. Bunu zaten biliyoruz.

Sana bişey dediğim yok, sen dedin de demiyorum yahu gerçekten merak ettiğimden soruyorum.

Benim bahsettiğim

2 sistemimiz var tamamen aynı donanım özelliklerine sahip
İşlemci ram hdd ekran kartı ana kart her şeyi birebir aynı model aynı marka aynı ürün hatta aynı seri. Kullandıkları işletim sistemi programlar her şey aynı.

Cihazlarımızdan biri 3 yıl kullanılmış
Diğeri ise sıfır yeni toplanmış

3 yıl kullanılan cihazı bakıma alıp toz temizliği macun değişimi vs. gibi temizlikleri yapıp fanları yenileyip HDD'i de değiştirir aynı model fakat sıfır bir donanım takarsak 2 sistemin işlem hızları değişir mi ? Yine aynı hızda bir pc ye mi sahip olmuş oluruz ?

Ölüme eski cihazın daha yakın olduğu konusunda aynı düşünüyorum, elbet ki ömrü azalmış olacaktır. Fakat yavaşlık konusunda takıldım. Neden yavaş olsun ki ya da ne kadar yavaş olabilir ve bu yavaşlık neden kaynaklanır ?

Donanımcı ya da elektronikçi biri varsa forumda açıklayabilir aslında yavaşlar mı ve yavaşlarsa neden yavaşlar ? % de kaç fark olabilir vs.

Hocam olaya tek hdd olarak bakmayın evet sürekli kullanıldığından daha hızlı eskiyen bir parça fakat 2 bilgisayar arasında hala ram, işlemci veya ekran kartı problemi gerçekleşr yani mesela frekans düşebilir yada işlem sayısını yükselyemeye bilir buda benchmark testinde daha az skor alması demek parça içi nasil bir arıza olur bilemem fakat örnek olarak bunlar gösterilebilir ör 3 yıllık 300 alıyosa 0 400 alır gibisinden yada şöyle düşünün parmağının yandı his duygun gitti eskisi gibi olur mu? Aynı şekilde aynı duygular yada güç, eğer yeni ve ayinı hdd ise 0 ile aynı olur ama dediğim gibi