Wp kurmak da işletmek de çok kolay, internette aklına takılan her soru karşılaştığın her sorun için fazlasıyla açıklama ve detaylı çözüm anlatımı bulabilirsin. Kodlama falan bilmene gerek yok fakat sitenle ilgilenirken hafiften araştırsan öğrensen senin için iyi olur, en azından temel html bilgisine sahip olman gerekir ki ufacık sorunlar için birilerine muhtaç kalmayasın. Sandığın gibi zor da değil mantığını çözmen bir kaç hafta okuman kurcalaman yeterli. Fazlasına bahsettiğin iş için ihtiyacın yok.

.com uzantılı domain adını başka yerlerde aramana gerek yok, godaddy.com da 2.20 liraya yani 2 lira 20 kuruşa alabilirsin, hosting için ise illa wp olsun diyorsan yıllık 10 lira gibi fiyatlara hosting alabilirsin ve bahsettiğin şeyler için işini fazlasıyla görür, he 10 lira çok pahalı hosting almayayım dersen yine bloggerdan ücretsiz blog açıp domaini ona yönlendirip .com uzantılı bir siteye sahip olabilirsin.

Sitenin bilgisayarınla falan bir alakası yok, yani pc kapatınca siten kapanmaz :D siten hosting alırsan orada barınıyordur blogger alt yapısı kullanırsan da yine blogger sunucularında barınıyordur. Zaten bu hizmetleri barındırmak için alıyorsun. Yanlış duymuşsun :)

Takıldığın her konu için forumdan yardımcı olacak birileri çıkacaktır temanı kurma hazırlama düzenleme gibi konular için sende kurcalarsın yine forumdan da yardımcı olacak bir sürü kişi çıkar.

Şu an için ihtiyacın olan şey sadece niyet ve 2 lira 20 kuruş :D

İlla wp olsun hosting alırım 10 lira nedir ki diyorsan da niyet ve 12 lira 20 kuruş sonrasında siten hazır :D