İlla subdomain olmasına gerek yok bu isteğe bağlı bir durumdur. Dediğim gibi subdomain bağımsız bir site olarak algılanır. Örneğin eskiden ana urlnin prsi 1 iken subdomainin var ise onun prsi 0 olabiliyordu yani alan adı olarak aynı site fakat sıralama ve istatistikler bakımından farklı bir site olarak algılanıyor.
Seçimi siz yapın bu konu üzerinden ama farklı site olarak algılanmasını bir dezavantaj olarak düşünmeyin avantajları daha fazla olabilir.
Ama ben genede https://www.google.com.tr/search?q=subdomain+mi+alt+klasör+mü arama sonuçlarındaki konuları inceleyip okuyup net bir fikir elde etmenizi isterim.

Örneğin seohocasi ndan bir alıntı:
Bu sorunun cevabını bulmak için birkaç farklı noktaya dikkat etmek gerekir. Dediğiniz gibi içeriğin benzerliği önemlidir, ancak tek başına belirleyici unsur değildir. İçerikler eğer yoğun hit getirecek içeriklerse, subdomain olmalı ve her biri için ayrı seo yapılmalıdır. Ancak bir konunun alt öğeleri ve az hit getirecek konularsa klasör olarak oluşturulmalıdır.Bunun aynı zamanda Google'ın bir aracı ile de bulabiliriz.

burada ilk boşluğa fıkra yazıp Large Set ile geniş listeyi çıkardığınızda içerisinde şiir de yer alıyorsa bunu klasör ile oluşturmanız gerekir, ancak şiir yer almıyorsa subdomain yapmanız gerekir. Ama bu verilerin hiçbiri zorunluluk değildir. Eğer her biri için ayrı seo yapmak istemiyorsanız, her bir konudan maksimum hiti hedeflemiyorsanız alt klasör olması yeterlidir.