Google'ın neden indeks yapmadığı sadece 2 saat tartışıldı ama Yandex'in neden indeks yaptığı halen tartışılıyor. Bazı arkadaşların da dediği gibi, yapınca milli duyguları sömürmek, yapmayınca milliyetsizlik oluyor neden? Hanginiz olaya ticari açıdan bakıyor?
Mesela, bazı platformlarda Turkcell mi, Vodafone mu yoksa Avea mı? tartışmaları var. Gelen klasik yorumlar ise şöyle; "Vay kardeşim en iyi operatör Turkcell ama çok pahalı!" "Vodafone'un internet paketi diğerlerine göre daha iyi!" "Avea en çok bedava dakika sms veren operatör!"
Hanginiz Rekabet Kurumu'ndan haberdar? Yukarıda verdiğim operatörler örneğinden yola çıkarak konuşuyorum. Bu gibi büyük ve birbirine yakın firmaların iş hacimlerini dengelemek adına faaliyet gösteren bir kurum. Yine aklıma gelen bir örnek, Marlboro sigarası ile Parliament sigarasının ülkemizdeki en iyi ve en pahalı markalar olduğunu biliyorsunuz. Neden aynı fiyata satılmıyorlar o halde? İşte kardeşim bunu belirleyen bir kurum var. Ayrıca bunun gibi yüzlerce örneği...
Olayın özünden sapmak istemiyorum ve iş bu tartışılan konuyu da ben buna bağlıyorum ve tartışmaya farklı bir yön vermek istiyorum. Yandex / Google sizin olsaydı?
Saygılarımla.