yakupqqq adlı üyeden alıntı

tam olarak yer,zaman ve şiddetini söyleyemedikten sonra hiç bir işe yaramaz.


Eğer devlet bu projeye ilgi göstermiş olsa, ülke geneli istasyonlarla çevrilmiş olsa

Şiddetini : Yıkıcı ya da Hissedilebilir diye sınıflandırarak

Yerini : İstasyon sıklığına göre 100km çapında bir alanı net olarak belirleyerek

Zamanını : orta, kısa, uzun vade 24 48 72 saat belki 8 satten az bir yanılma payıyla belirleyerek

Net olarak belirlemek mümkün.


Projeyi takip ettiğimden bu yana, sorumlular 10 istasyonun bile sağlıklı çalışmasını sağlayamıyor, Türkiye geneli için devlet desteğiyle belki 500 istasyon kurulması gerekiyor fakat şu an sadece ağır aksak çalışan 7-8 istasyon var, ilgilenilmediği için 3-4 tanesinden sağlıklı veri alınıyor, diğerleri bu verileri sağlama yapmak için gözlemleniyor diyebilirim.

İnanmayacaksınız ama bu işi bile ranta çeviren bir grup var ve bozuk istasyonları belediyelere satarak kazanç sağlıyorlar. Çok karışık mevzular var. Oksal Erev'i takip ederseniz blogunda sıkça bahsediyor, dönen dolapları açıklıyor.

Ek Olarak:

underworld adlı üyeden alıntı

geçenlerde bir adam mersin depremini şiddetine kadar bilmişti. Yarın deprem olacak dedi deprem oldu harrp a girmek varmış :)


O tamamen şans olabilir ancak ya da ne biliyim başka şeylerle açıklanabilir.

Bu projede tam olarak şiddeti 6.2 mi 6.3 mü belirlemek şu an için mümkün değil çünkü bunun için yüzlerce istasyonun binlerce depremi yaşayarak tecrübe edinmesi veritabanı oluşturulması lazım.

Şu an için sadece yıkıcı ya da hissedilebilir olarak 2 ayrım yapılabiliyor. Bu ayrımın yapılabilmesi bile büyük başarı aslında.