armoniy adlı üyeden alıntı

İstanbulda olsa ALLAH KORUSUN çok kişi ölür evlerin çoğu eski


az sakin yıkıcı değil :D şu an ki verilere göre hissedilebilir şiddette bir depremden bahsediliyor

4.1 mesela 4.3 mesela yada belki 3.8 ya da 5.2 :) yani 7+ bir şiddetten bahsedilmiyor, zaten böyle bir deprem öncesi mutlak olarak onlarca kişi tarafından tahmin edilecektir. Sadece bu proje değil basit doğa gözlemcileri bile büyük deprem öncesinde gözlemleriyle bunu anlayacaklardır.

Tabi bunlar medyada falan söylenmeyecektir fakat bu hesapları takip eden insanları tanıyanlar deprem öncesi haberdar olacaklar.

Nihayetinde bir doğa olayı ve hava durumu gibi bakmak lazım, yağmur nasıl gelirken bulut getiriyorsa deprem de öyle önceden belirtiler vererek geliyor.

Ek Olarak:

madalyon adlı üyeden alıntı

bilim adamından kastım sen değilsin ve b*k attıgımız yok, araştırmadığımı nereden biliyosun? yıllardır deprem diyolar bişey olduğu yok. tedbirli olun desinler yeter yalandan şov yapmasınlar.



Araştırmadığından o kadar eminim ki bahse bile girerim. Bu proje bu kadar ilgisizlik bütçesizlik desteksizlikle bile dünyanın en başarılı deprem tahmin projesi. Buna bile bok atan birinin bu konuda araştırmış olmasının imkanı yok. Bilsen zaten buna laf etmezsin

Hala şov diyorsun :)

Ben bilim adamıyım falan demedim 5 yıldır takip ettiğim bir proje ve başarılı da bir proje. Onlarca belki yüzlerce depremi önceden tahmin etti buna Van depremi falan da dahil. Tahminleri kendim yapmıyorum proje çalışanları yapıyor. Ben sadece takipçiyim.

Yani o 30 yıl içinde deprem olacak söylemi gibi bir şey değil bu, ki o 30 40 sene olayı da yine istatistik bilimine dayanıyor, her x senede bir mutlaka olmuş, mutlak olarak x zaman dan fazla sürmemiş olmuş gibi gibi. Ayrıca fay üzerinde yapılan araştırmalarda bunu doğruluyor. Kaf depremlerini inceleyin yüzyıllardır doğudan batıya batıdan doğuya otobüs gibi gitmiş gelmiş belirli bir düzende çalışıyor sistem.


Konuyla alakalı okumanı tavsiye ederim.

http://www.yerbilimleri.com/itunun-depremi-onceden-belirleme-sistemi/

Ek Olarak:

Kotil adlı üyeden alıntı

Yav deprem olsada biraz camdan atlasam korkudan :D :D ekşınn :D


Bu sefer atlama yıkıcı bir deprem uyarı değil hissedilebilir bir deprem uyarısı bu :D atlanacak durum varsa önceden buralardan duyarsın :D