aykutvrl adlı üyeden alıntı

centos web panel yorar heleki 512mb ramlı sunucuysa . ya kloxo yada vestacp şaşma bunlardan.
Fakat Kloxo ve vestacp'nin centos 7 desteği varmı onu bilmiyorum.

bildigim kadarıyla centos 7 desteği yok bende bu yüzden kurulumları centos 6.7 üzerine yaptım. son olarak sormak istediğim bir nokta var arkadaşlar. dns yapılandırmasını yapmaya çalışıyorum ancak bir yerlerde sıkıntılar var. bu linkten yapılandırmayı inceleyebilirsiniz http://www.intodns.com/seferdemirci.net

yapmak istediğim şey çok basit aslında. ns1 ve ns2 şeklinde iki adet ns oluşturup, açacağım hostingleri bu ns'lara yönlendirmek istiyorum. yaptığım işlemleri sırasıyla anlatayım isterseniz.

isimtescil.net paneline girerek iki adet ns sunucusu tanımladım domaine.

daha sonra vesta paneline girerek users bölümünden default ns'ları ekran görüntüsündeki gibi yazdım

aynı zamanda vesta panelde dns record bölümünde de ns'lar tanımlı olarak görünüyor.

ve son olarak yapmış olduğum ayar, sunucuyu digitalocean'dan kiraladım. digital ocean kullanıcı panelinde aşağıdaki gibi bir ekran var ve ben bu ekrana da aynı şekilde kendi ns'larımı yazdım.

ancak seferdemirci.net'e doğrudan erişmek istediğimde sıkıntılar yaşıyorum dns yapılandırmasını düzgün yapamadığım için. (ip ile direkt erişim sağlayabiliyorum bu arada) ne tür bir konfigürasyon yapmam gerekiyor.

teşekkürler