yakupqqq adlı üyeden alıntı

sen tanımadığın etmediğin hapse girmiş, uyuşturucu kullanan, ailesini bile tanımadığın hakkında hiçbir bilgin olmayan birini evine alıyorsun, hayatına sokuyorsun sonra vay efendim dayak attı diyorsun.

ilk yazıyı martta yazmış sanki alanyaya çivilenmedinya git başka yerde yaşa. ailen yok tanıdığın yok.


Arkadaşı neden bu kadar yanlış anladınız bir türlü anlamıyorum. Kadına erkeğe veya hayvana karşı şiddet yanlıştır. Bunu kimse savunmuyor. Meşru amaçlar ile olduğunda şiddet kahramanlık da sayılır. Mesela savaşlar. Tatihimizdeki savaşları hep övünçle anlatırız ya. Yani şiddet sebepsiz yere zulumdur yanlıştır.

Bu olayda bir bayanın darp edilmesi yanlıştır. Kimse bunu savnmuyor zaten.

Ama şu yönden bakın. Forumda birisi ticaret yapıyor. Karşıdakine güveniyor. Adam da **************lık yapıyor. Sonra arkadaş şikayet açıyor.

Olayı anlatıyor. Gelen yorumlara bir bakın.

"ticaret puanı olmayanla neden alışveriş yaptın"
"haketmişsin."
"Doğru firma ile çalışmazsan böyle olur"

Yav adam zaten dolandırılmış üzgün, bir de forum üstüne gidiyor adamın. Adam bir an güvenmiş hata etmiş. Bu yüzden az kalsın "hırsıza helal olsun" denecek.

Bu olay üzerine arkadaşın yaptığı yorum doğrudur. Yani durum gerçekten böyleyse gerçekten sabıkalı uyuşturucu kullanan birini evine alıyorsan ve darp ediliyorsan 1 yıldır yapılacak şey aynı evde oturup hergün gelip dövmesini beklemek olmamalı. Burada açığa kavuşturulması gereken o kadar çok nokta var ki.

Bizim ülkemizde filmlere bile konu olur. Adam karısını döver. Bir grup hayır sever kadını kurtarıp adamı döver. Sonra kadın "kocam değil mi hem döver hem sever " diyerek kocasını savunur.

İnsanların duyguları üzerine oyunlar oynamamak lazım. İnsanlar kadına şiddet konusunda hassaslaşmışken bu olayı iyi tahlil etmek lazım.

Mesela düşünün. Her şehirde bazı yollar sokaklar vardır ki oralara gidilmez. Gidersen ya cüzdan gider ya façan.

Şimdi bile bile böyle yerlere gidip başıma bişey gelse herkes bana "arkadaşım derdin neydi" diye sorar.

Şiddet kötüdür. Şiddetin kadına erkeğe hayvana olması farketmez. Bu olayın detaylarını bilmediğim için doğrudan oay için konuşmadım. Ama eğer gerçekten durum buysa sabıkalı uyuşturucu kullanan birini eve alıp sonra dayak yiyip sonra karakolda yine aynı adamı savunuyorsan. . .