darkthepro adlı üyeden alıntı

herkesin istediği tarzlar bu yönde olduğu için öyle yazkıyor yada mesafeyi baya abartıyor sonuçta elinde metreyle ölçemezsin sadece belli mesafeye bakarak yapmaya çalışırsın fakat 5mw yakıcı olduğunu zannetmiyorum genelde kesiciler 5watt yani 5000mw daha fazla olanlarda var tabi ki **************lık çok adam belki ışığına başka takmış olabilir , pili yada merceği değişmiş olabilir yani genelde yapanları pahalı oluyor yani kargo parası ve ürünün fiyatı 100 tl geçiyor gerçek ürün zaten öyle , fakat kişisel kullanıma soğutma verilmiyor 5 bin mw lık cihazın max kullanım süresi 2 dk dır yoksa cihaz çok ısınır kullanıcıya zarar vermenin yanı sıra kullanılmaz hale gelir , türk usulu soğutma yaparsanız ne kadar doğru olur bilmem belki jelatin buzla etrafını sarabilirsiniz fakat tehlikeli olabilir yani sonuçta 20 bin üzeri endüstriyel ve soğutma için sıvı nitrojen kullanılıyor cevaplayacağım bir şey se yardımcı olmaktan mutluluk duyarım


Ustam sence gerçekten yakıcı özelliği bulunan bir lazerin linkini verebilir misin ?

Şimdi güneşin dünyaya verdiği ışığı yapay olarak yapamaz mıyız ? Normalde büyütecle kağıt yakarız ya aynı etkiyi yapay bir ışık kaynağı ile yapmak mümkün değil mi ? Güneş öğle vakti 100 000 lüx bir ışık yayıyor. Yani metre kareye vuran ışık miktarı bu.

https://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Daylight&prev=search


Bu ışığı yüksek verimli ledlerle sağlayabiliiriz. Yani yapay bir ışık kaynağı ile milimetre kareye 1 000 000 lüx ışık vurmak mümkün.

Bu bir ısınma sağlar mı ? Ledler mutlaka ısınır ama mevzu ışığın vurduğu hedef ısınır mı ?