darkthepro adlı üyeden alıntı

link veremem çünkü kendim kullanmıyorum zamanında avcılıkta kullandığım için biliyorum ama bana ait değildiler, ek olarak söylediğiniz şey mantıklı bile değil kağıt yakmak la güneşin yarattığını yapmak bir değil , güneşte gerçekleşen reaksiyon füzyon patlamalarıdır ve hiç bir şekilde durdurulamaz fisyonla farkı budur fisyonları kurşun tabletleriyle durdurmak mümkündür fakat füzyonda kontrol etmek imkansızdır . güneşin nokta küçüklüğündeki parçası dünyanın 10 yıl kullandığı enerjiye eşittir bir de güneşin tamamını düşünün her cm karesinde füzyon reaksiyonları aramızdaki mesafe gezegenimizin zararlı ışığın bir çoğunu soğurup yönlendirmesi size ulaşan miktar bu yapay bir enerji gücünü elektrikten alan hiç bir şekilde zannetmiyorum yıldırım hariç yıldırımın enerjisi güneşinkine eşittir sıcaklığına öyle fakat yıldırımda kontrol edilebilen bir eneji çeşidi değildir depolanamaz ve yönlendirilemez sadece yer yüzüne ulaşması sağlanabilir fakat savunmayı en iyi gerçekleştirebilen bir icat mevcut faraday kafesi elektriksel güç ne olursa olsun elektriksel alanı size yansıtmayan bir düzenek böylede olsa her zaman beklendiği sonuç vermeye bilir dediğiniz şey yapay bir şekilde sadece kimyasal olarak mevcut olabilir diye düşünüyorum kim bilir belki gelecekte yaparlar fakat böyle bir şeye kimsenin ihtiyacı yok fakat düşündüğünüz bir şey kitlesel bir silahla güneş ışığını kırıp yansıtabilecek şeyler yapılabilir en basiti zaten hidrojen bombasıdır


Güneş ışıklarının kağıt yakmasının sebebi kaynağın füzyon olması değil. Her sıcalıktaki madde bir miktar ışıma yapar. Yani normal ufolarda bile ışık ısıtır. Isıyı taşıyan şey ışıktır. Işık da fotonların dalga halinde veya doğrusal olarak hareket etmesidir.

Fotonlar enerji seviyeleri değişen atomlardan çıkan atomaltı parçalardır. Ve kendileri bizzat enerji olarak davranırlar. Bir madde fotonu soğurursa yani ışığı soğurursa enerji düzeyi artar.

Ama güneşin yayydığı fotonlar ile bizim ışıkların yaydığı foton yükü eşit değil.

Güneş ışını ile kağıt yakma olayı ile lazerlerin bir farkı yok zaten. Lazerlerde de fotonlar bir maddeye yöneltilir. Maddenin enerji düzeyi yükselir ve o da bir foton salar. Fakat kapalı kap içinde dışarı çıkamayan ve soğrulamayan fotonlar zamanla daha yüksek atoma etki eder. Sonuçta yüklü bir foton demeti elimize geçer. Bu bahsedilen lazerlerin lümen ve lüx değerlerine bakın. Oldukça yüksektir. Yani mevzunun ışık kaynağı ile alakası yok. Foton yükünün miktarı ile alakası var.

diye biliyorum ben :)